Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 3 min.
  • apr 22, 2019
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Wandeling over Brownsea Island

Wandeling over Brownsea Island

 geplaatst
  • jul 22, 2012

Schitterende dag, waarbij het bijbootje een eigen leven leidt en we over het prachtige Brownsea Island wandelen.

Deel op  


Wandeling over Brownsea Island

Bootje doet het!, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Bootje doet het!
(klik voor grote foto)

Als ik het stuk over zondag schrijf is het maandagavond en zitten we nog in de kuip met een kop thee met daarbij overheerlijke honingwafels en te kijken naar het moment dat de aarde zover is gedraaid dat de zon niet meer zichtbaar is. Ook wel bekend als "zonsondergang..."

Avondrood, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Avondrood
(klik voor grote foto)

Na een heerlijke nacht slapen worden we gewekt met een strak blauwe hemel en zon! Vandaag gaan we op verkenningstocht op Brownsea Island. Ontbijten in de kuip terwijl de vogeltjes kwetteren en de motorboten alweer van zich laten horen.

Blue Sky, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Blue Sky
(klik voor grote foto)

Juist op het moment dat we ons klaarmaken om met het bijbootje richting eiland te varen, zegt Petra: "Gregor, er is iets met het bootje". Ik steek mijn hoofd uit de kajuit en zie het bootje een meter of 30 van ons drijven "er is iets met het bootje????". De motorboot die verderop vaart ziet mij zwaaien en brengt het bootje terug. Wij kunnen weg.

Schoentjes aan, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Schoentjes aan
(klik voor grote foto)

Langs het merendeel van het eiland is het verboden aan land te komen. Ray had al gezegd dat we ons daar niets van moesten aantrekken. Eenmaal om de hoek is er een strandje waar meer boten liggen. Hier is vast wel een plekje voor ons. Terwijl Petra op haar slippers door het water waadt, lukt het mij droge voeten te houden. Min of meer zo afgesproken.

Viewpoint, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Viewpoint
(klik voor grote foto)

Op het eiland, dat bekend staat om zijn rode eekhoorntjes, heeft een voormalige pottenbakkerij gestaan en het is de plaats waar `Lord Baden Powell de basis legde voor de padvinderij. Al snel wordt duidelijk dat het voor scouts inderdaad een walhalla is. Het enige dat niet mag is vuur maken maar verder kan je je als scout hier helemaal uitleven.

St. Mary's Church, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

St. Mary's Church
(klik voor grote foto)

De wandeling over het heuvelachtige eiland met prachtige vergezichten over de baaien van Poole, is echt genieten. Verschillende pauwen lopen rakelings langs ons heen, veel restanten nog van de pottenbakkerij uit vroeger dagen, hier en daar een viewpoint en zo scharrelen we verder naar de andere kant van het eiland voor een broodje en een kop thee.

Gesprek, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Gesprek
(klik voor grote foto)

Onderweg terug praten we over onze schooltijd en hoe ik dat lang niet als positief heb ervaren. In die zin denk ik dat er heden ten dage meer aandacht is voor pesten op school en dat het daarmee ook hanteerbaarder is voor de kinderen.

St. Mary's Church, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

St. Mary's Church
(klik voor grote foto)

Aangekomen bij het bootje, het is laagwater, start ik de motor maar voor- of achteruit, er gebeurt niets. De motor draait, maar de schroef draait zonder grip te hebben van de motor. Roeien is best een eind, zeker omdat we dan ook stroom tegen hebben. Een andere motorboot is zo vriendelijk ons terug te brengen.

Zonde..., Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Zonde...
(klik voor grote foto)

Terug aan boord de schroef eraf gehaald en blijkt dat de breekpen van de schroef gebroken is. Ray vermoedde al zoiets en wijst ons een Yamaha dealer waar we morgen naartoe kunnen. Fijn vooruitzicht terwijl het ook morgen stralend weer wordt.

Breekpen Yamaha, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Breekpen Yamaha
(klik voor grote foto)

Gelegen aan een mooring is het ook wel rustig, geen loopje naar een pub of drang om boodschappen te doen, gewoon de rust en tijd om een boek te lezen.


Gerelateerde artikelen

Zeilen met Pasen

Zeilen met Pasen

Een zonnige Pasen voorspeld en de boot is net weer te water gegaan en daarmee een mooi......

Lees verder
De 8 Uur van de Oosterschelde

De 8 Uur van de Oosterschelde

8 uur zeilen op de Oosterschelde, zoveel mogelijk mijlen maken over vooraf bepaalde rakken en......

Lees verder
Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Nog een mooie zeildag als we van St. Annaland naar Herkingen vertrekken. De vakantie zit er bijna......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie