Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
22 jul 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
1 reactie | 2917 keer bekeken. | Leestijd: 3 min.

Wandeling over Brownsea Island

Schitterende dag, waarbij het bijbootje een eigen leven leidt en we over het prachtige Brownsea Island wandelen.

Wandeling over Brownsea Island
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBootje doet het!(klik voor grote foto)

Als ik het stuk over zondag schrijf is het maandagavond en zitten we nog in de kuip met een kop thee met daarbij overheerlijke honingwafels en te kijken naar het moment dat de aarde zover is gedraaid dat de zon niet meer zichtbaar is. Ook wel bekend als "zonsondergang..."

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportAvondrood(klik voor grote foto)

Na een heerlijke nacht slapen worden we gewekt met een strak blauwe hemel en zon! Vandaag gaan we op verkenningstocht op Brownsea Island. Ontbijten in de kuip terwijl de vogeltjes kwetteren en de motorboten alweer van zich laten horen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBlue Sky(klik voor grote foto)

Juist op het moment dat we ons klaarmaken om met het bijbootje richting eiland te varen, zegt Petra: "Gregor, er is iets met het bootje". Ik steek mijn hoofd uit de kajuit en zie het bootje een meter of 30 van ons drijven "er is iets met het bootje????". De motorboot die verderop vaart ziet mij zwaaien en brengt het bootje terug. Wij kunnen weg.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportSchoentjes aan(klik voor grote foto)

Langs het merendeel van het eiland is het verboden aan land te komen. Ray had al gezegd dat we ons daar niets van moesten aantrekken. Eenmaal om de hoek is er een strandje waar meer boten liggen. Hier is vast wel een plekje voor ons. Terwijl Petra op haar slippers door het water waadt, lukt het mij droge voeten te houden. Min of meer zo afgesproken.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportViewpoint(klik voor grote foto)

Op het eiland, dat bekend staat om zijn rode eekhoorntjes, heeft een voormalige pottenbakkerij gestaan en het is de plaats waar `Lord Baden Powell de basis legde voor de padvinderij. Al snel wordt duidelijk dat het voor scouts inderdaad een walhalla is. Het enige dat niet mag is vuur maken maar verder kan je je als scout hier helemaal uitleven.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportSt. Mary's Church(klik voor grote foto)

De wandeling over het heuvelachtige eiland met prachtige vergezichten over de baaien van Poole, is echt genieten. Verschillende pauwen lopen rakelings langs ons heen, veel restanten nog van de pottenbakkerij uit vroeger dagen, hier en daar een viewpoint en zo scharrelen we verder naar de andere kant van het eiland voor een broodje en een kop thee.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportGesprek(klik voor grote foto)

Onderweg terug praten we over onze schooltijd en hoe ik dat lang niet als positief heb ervaren. In die zin denk ik dat er heden ten dage meer aandacht is voor pesten op school en dat het daarmee ook hanteerbaarder is voor de kinderen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportSt. Mary's Church(klik voor grote foto)

Aangekomen bij het bootje, het is laagwater, start ik de motor maar voor- of achteruit, er gebeurt niets. De motor draait, maar de schroef draait zonder grip te hebben van de motor. Roeien is best een eind, zeker omdat we dan ook stroom tegen hebben. Een andere motorboot is zo vriendelijk ons terug te brengen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportZonde...(klik voor grote foto)

Terug aan boord de schroef eraf gehaald en blijkt dat de breekpen van de schroef gebroken is. Ray vermoedde al zoiets en wijst ons een Yamaha dealer waar we morgen naartoe kunnen. Fijn vooruitzicht terwijl het ook morgen stralend weer wordt.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBreekpen Yamaha(klik voor grote foto)

Gelegen aan een mooring is het ook wel rustig, geen loopje naar een pub of drang om boodschappen te doen, gewoon de rust en tijd om een boek te lezen.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)