Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
13 jul 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
1 reactie | 2285 keer bekeken. | Leestijd: 3 min.

Solovlag naar beneden

Via de tandarts naar de ferry om lief op te halen.

Solovlag naar beneden

Om 7u opgestaan. Geheel tegen mijn verwachting is er een douchecabine vrij. Ontbijten en dan richting tandarts, een lekkere ochtendwandeling in een miezer buitje.

Dit is nu de tweede tandarts waar ik binnen drie weken kom, want zolang ben ik inmiddels op pad, en wat me ook hier weer opvalt, is dat de tijd toch stil lijkt te hebben gestaan. of men wil niet investeren. Kijkend naar het instrumentarium van mijn eigen tandarts, dan oogt dat een veelvoud moderner dan wat ik tot nu toe hier heb gezien. Eenmaal in de stoel krijg ik een beschermbril op en zet de tandarts een mondkap op met daarboven een plastic vizier. Onderwijl legt ze uit wat ze gaat doen, wat de oorzaak is en dat ze wil kijken of ze ook dat kan verhelpen. Een wat technisch verhaal, maar er zit een gaatje in de inlay en daardoor kan het cement waarmee deze vastzit gaan werken. Na al die jaren trouwe dienst is het niet raar dat het gebeurt. Beetje onhandig moment. Een half uur later sta ik weer buiten en is het weer hersteld. Ik stel voor dat dit het laatste bezoek is geweest.

Nog even boodschappen doen en logboek bijwerken alvorens de ferry met lief uit Southampton aankomt. De route richting Cowes is wel goed geregeld; je landt op Southampton, neemt de trein naar Southampton Central, vanaf daar een free bus richting de passagiersferry (Red Jet ferry) die je naar Cowes brengt. Al met al heb je vanaf het landen nog 2u reistijd.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportRed Jet Ferry(klik voor grote foto)

Het oorspronkelijke plan is om al kusthoppend langs de Engelse zuidkust naar Lands End te gaan, dan over te steken naar de Scilly's om van daar naar Camaret sur Mer te gaan, dan kusthoppend naar de Kanaaleilanden, St. Malo en zo weer naar de Nederlandse kust. Het weer dezer dagen, en waar heel Engeland het over heeft, maakt dat dit plan niet haalbaar lijkt te zijn/worden. Bijv. op de Scilly's zijn geen beschutte ankerplaatsen en heb ik van verschillende kanten het advies gekregen om boven windkracht 3-4 niet daar te zijn. Hangt wel een beetje van de windrichting af, echter met de huidige westelijke wind ziet dat er weinig optimistisch uit. Mijn inschatting is, dat ik ergens eind juli aan de oversteek naar Frankrijk begin waarbij ik wel zuidelijk van de Kanaaleilanden zou willen uitkomen om het zelfde stuk in deze periode niet twee keer te varen. Ik heb nog even voordat dat besluit is te nemen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportView Point pub(klik voor grote foto)

Tegen kwart over een komt de ferry aan en komt er een lachend gezicht uitlopen. Helemaal blij elkaar weer te zien; ben tenslotte "al" drie weken op pad. Eigenlijk vind ik dat ook wel leuk om haar dan van de ferry op te halen, want het was ook iets om naar uit te zien. Al kwebbelend lopen we terug naar de boot. Nu is het niet zo dat we elkaar de afgelopen weken niet hebben gesproken, en dat maakt het misschien ook wel anders. Had het daarover dat we tegenwoordig met allerlei middelen hebben om met het thuisfront in contact te blijven. In vroeger tijden, werd me verteld, moest lief in de krant lezen waar je mogelijk zou zijn. Dat maakt het inderdaad wel anders, gaf ook meer onzekerheid.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBlij gezicht(klik voor grote foto)

's Middags door een stukje van Cowes gewandeld om daarna in Pier View op een kruk neer te ploffen voor onze eerste pint, bijkletsen, krant lezen, de plaatselijke jeugd bespreken die zich in de pub aan het voegen is, eigenlijk gewoon een heel gezellige middag en avond waar we het bezoek met een pub meal afsluiten. Daarmee is het voor vandaag ook wel een beetje klaar. Voor beiden was het erg vroeg vandaag.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)