Onverwachte wending


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • jul 17, 2024
  • Logboek
  • Tochten
  • Hardlopen
  • Gregor Gregor
Onverwachte wending | Rondje Kanaal, Dartmouth, Guernsey

Onverwachte wending

 geplaatst
  • jul 29, 2012

Vandaag besloten om de steven te wenden...

Deel op  


Onverwachte wending

Havenmond Dartmouth, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Havenmond Dartmouth
(klik voor grote foto)

Na een onrustige nacht gaan hardlopen. Had gehoopt op het vlakke deel langs de rivier te kunnen rennen, maar helaas, na een kilometer mag ik gaan klimmen en dat valt niet mee. Met tussenpozen de twee kilometer lange klim afgelegd om daarna in hoog tempo de afdaling te doen. Wel met enige angst om te struikelen over mijn eigen benen vanwege de snelheid. Bezweet en heelhuids uiteindelijk weer aan boord.

Dorp tegenover haven, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Dorp tegenover haven
(klik voor grote foto)

Onderstaande quote kreeg ik van Michiel, een trouwe volger. Dit idee zal wat mensen wel aanspreken ;)

Michiel ‏@lescalet58 @GJdeGraaf Leven mee met jullie belevenissen! Het wordt een prachtig reisverslag: iets om ooit eens te bundelen en uit te geven?
Nieuwsbrengers, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Nieuwsbrengers
(klik voor grote foto)

Zon en regen wisselen elkaar af deze ochtend, waarbij de regenbuien soms kort en heftig zijn. Mooie gelegenheid om te schrijven, te lezen en te aanschouwen wat er op de kade naast ons gebeurt. Hele families die krabben aan het vangen zijn. Dan horen we het geluid van een doedelzak en bellen. Om de hoek van de straat komt een rij mensen in traditionele kledij aangewandeld. Het blijkt om een wedstrijd te gaan van nieuwsbrengers uit vroeger tijd.

Rivier Dart, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Rivier Dart
(klik voor grote foto)

's Middags beland ik voor het bijwerken van mijn site in de oudste pub van Dartmouth. De bardame vraagt, al peuterend in haar mond, wat ik wil drinken. Met glas en code nestel ik mij op een leren bank. Op de achtergrond het geluid van de verslaglegging van de wielerwedstrijd bij de Olympische Spelen. We, NL, hebben een gouden plak dankzij Marianne Vos.

Doctor Who..., Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Doctor Who...
(klik voor grote foto)

Het weerbeeld voor de komende dagen verslechterd. Als we naar de overkant willen, dan lijkt maandag of dinsdag de gelegenheid te bieden. Daarna neemt de wind fors toe. Het volgend weekend (of later) zal dan weer de eerste mogelijkheid zijn. Ik moet wel aan het idee wennen nu al over te steken. Hoewel al een suggestie deze kant uit gekregen, ben ik geestelijk nog niet zover.

Centrum Dartmouth, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Centrum Dartmouth
(klik voor grote foto)

's Avonds enkele glazen gedronken bij mensen die uit Guernsey komen om tips te krijgen voor de overtocht. Zelf had ik gedacht op HW bij St. Peter Port aan te komen, maar dat moet op half tij zijn en de route langs de west- en zuidkant is praktischer dan langs de oostzijde. Dit vanwege de sterke stroming langs die kant.

Aan boord de laatste dingen klaarmaken, gribfiles opvragen en constateren dat morgen de meest gunstige dag is voor de oversteek. Aan het idee moet ik wel wennen, ook omdat ik het spannend vind, maar ook omdat ik ergens in mijn hoofd heb nog een ruime week aan de zuidkant van Engeland te zijn alvorens over te steken. Hoewel ik reëel gezien ook weet dat de Silly's binnen dit tijdvak niet haalbaar meer was. Misschien voelt het ook wel dat dit het begin van de terugtocht is. Na de oversteek eerst zuidelijker gaan....


Gerelateerde artikelen

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk......

Lees verder
Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie