Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
11 jul 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2178 keer bekeken. | Leestijd: 3 min.

Nachtelijke verhuizing

Onverwachte nachtelijke verhuizing met een mooie dag in Bembridge.

Nachtelijke verhuizing
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBaggeren(klik voor grote foto)

Het is 02.30u dat ik wakker word van het stevig heen en weer gaan van de boot. Oordopjes uit om te horen wat er nu gaande is en om dat te zien steek ik mijn hoofd buiten de kajuit. Die baggeraar is naast me aan het baggeren waarbij die bak steeds met stevige klappen in het water terecht komt en de golven veroorzaakt die ik voelde. Dit gaat 'm niet worden gedurende de rest van hun werktijd. Naar buiten om te horen welke richting zij uitgaan tijdens het baggeren. Voor zover er communicatie mogelijk was, was dat met gebaren omdat er niet boven het geluid uit te komen was. Het stuk aan het einde van de steiger was gedaan en daar zou het "rustig" blijven. Mij restte weinig anders, dan los te gooien en de boot te verplaatsen. Om 3.00u lag ik weer in bed en was het een stuk rustiger. Toch benieuwd hoe klein mijn boot nu gaat worden...

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportAanloop Bembridge(klik voor grote foto)

Uiteindelijk met enige hulp tot acht uur geslapen. Niet helemaal fris, maar voldoende om op te staan, ontbijten en douchen. Als ik richting douche loop word ik aangesproken door een ouder echtpaar dat gisterenmiddag achter me was afgemeerd. Ik had hem 's nachts al uit het luik zien kijken. Geïnteresseerd vroeg hij of ik nog heb kunnen slapen en wat mijn verdere plannen zijn. Eerst douchen, maar daarna vertel ik ze graag.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBoothuis RNLI(klik voor grote foto)

Aan boord wordt me bij een kop koffie verteld wat plekken zijn om te overnachten en waar ik vrijdag het beste kan afspreken als lief met de trein aankomt, maar ook wat bezoekenswaardige musea zijn in en rond Portsmouth. Hier werd de kaart voor opengeslagen met daarop allemaal blauwe streepjes. Het blijkt dat dat de plaatsen zijn waar ze allemaal al hebben gelopen, en dat is het merendeel van Wight. Ook mooi te zien hoe ze daar met elkaar en naar elkaar toe over spreken. Deze kaart krijg ik en daar ben ik nogal van ontdaan om een kaart te krijgen waar je persoonlijke 'stappen' in zijn opgetekend. Voor mij vertelt het toch iets over de gebruiker/gever. Nog even hun boot helpen verleggen (lagen in de damp van de uitlaat van de baggeraar) om daarna op mijn fiets iets van de omgeving te gaan bekijken.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportLeuk wonen(klik voor grote foto)

Langs de hele kustlijn loopt een wandel- en fietspad, soms duidelijk aangegeven, soms verstopt, maar wel langs prachtige huizen en groene omgeving. Via St. Helens fiets ik naar Bembridge om van daar een stuk over het strand te lopen, fiets aan de hand als trouwe gezel, richting het gebouw dat ik al had zien staan bij aankomst. Aan de rand van het strandpad is ook een restaurantje gevestigd, zoiets dat zonder verdere opsmuk is en prima lunches heeft. Daar is het ook wel tijd voor.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportNLRI(klik voor grote foto)

Bij de lunch ook de kaart bestudeerd op mogelijke plaatsen om eerder over te steken, want zoals het weer nu is, zie ik niet gebeuren dat Lands End met de Scilly's haalbaar is met vanaf daar een oversteek naar Camaret sur Mer. De Scilly's bieden geen tot weniig beschutting en de mensen die ik tot nu toe heb gesproken vinden het een prachtig eiland bij een windkracht tot 4bft. Daarboven wordt het heel oncomfortabel. De suggestie werd ook al gedaan veel zuidelijker te gaan, voor het mooie weer dan. Ik denk dat de tijd die ik mezelf nu heb gegeven iets te kort is ;)

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBembridge Mill(klik voor grote foto)

Via de monumentale molen van Bembridge fiets en loop ik richting het centrum. Sommige stukken zijn zo steil dat alleen lopen me verder brengt. Ik geniet van de omgeving, de ruimte en de vrijheid om hier ongedwongen doorheen te fietsen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportLandelijk-1(klik voor grote foto)

Terug op de haven is er een ontvangstcomité van booteigenaren. Het gaat over de onrust die het werken aan de steigers meebrengt. Dat herinnert me eraan dat morgen het steigerdeel wordt weggehaald waar ik aan lig. Maar eens vragen bij de havenmeester en meteen hoelang mijn boot de afgelopen nacht was. Deze nacht kan ik blijven liggen en lig ik waarschijnlijk het rustigst van de hele haven. Morgenochtend dan verplaatsen. Voor de afgelopen nacht wordt niks in rekening gebracht. Daar wil ik om 02.30u wel even mijn bed voor uit...

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportLandelijk-2(klik voor grote foto)

's Avonds nog iets met de (groeiende) mailinglijst oplossen. Gelukkig had het restaurant aan het strand WiFi. Aan boord had ik al gegeten, maar met het zicht over de zee en de donkere wolken die zich erboven samenpakten, was het een prima plek om een pint te drinken. De uitbater weet overigens wel dat hij daar de enige is.

Vroeg naar bed, het is een mooie dag geweest.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)