Lymington naar Yarmouth


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • apr 23, 2024
  • sep 28, 2012
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Lymington naar Yarmouth | Rondje Kanaal, Lymington, Yarmouth, Wight, Solent

Lymington naar Yarmouth

 geplaatst
  • jul 20, 2012

Zonnige zeildag van Lymington naar Yarmouth met leuke ontmoeting.

Deel op  


Lymington naar Yarmouth

Opgestaan met knallende hoofdpijn en dat op deze zonnige dag. Tot het vertrek vanmiddag het maar eens heel rustig aan doen.

Tegen de tijd dat het begin van de middag HW is, gooien we los en gaan onder zeil de haven uit. Hoewel de oversteek naar Yarmouth maar 3,5Nm is, toch eerst maar eens een stukje over West Solent zeilen. De donkere luchten die zich in de verte aandienen liggen ver genoeg weg om even met de snelheid van de boot te spelen op het tij: langzaam oostwaarts en weer snel westwaarts. De gps tikt regelmatig de 8kn SOG aan.

Voor de haveningang van Yarmouth giert het werkelijk van de stroom. Op het grootzeil krabben we naar binnen, rekening houdend met de ferry die achter ons aankomt. Nauwelijks tussen de havenmond komt de havenmeester in zijn motorboot op ons af om te vragen hoelang we willen blijven. Gezien de prijs en het komende mooie weer, een nacht.

Doorkijkje, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Doorkijkje
(klik voor grote foto)

Zo komen naast een Engelsman te liggen die ons vriendelijk begroet en een lijntje aanneemt om daarna verder te gaan met klussen. Zijn houten deklijst is gebroken en die is hij weer aan elkaar aan het schroeven. Het aanbod om mijn elektrische accu boormachine te gebruiken neemt hij graag aan. Koop een boot en werk je dood.

Soms ben je in een pub omdat de het er van buitenaf gezellig uitziet, tot je twee pints hebt besteld en ziet hoe de iets te sterk opgemaakte serveerster je eigenlijk geen blik waardig gunt. Blijkt er een tweede rond te lopen en daar vraag je iets aan en je bijna met een idee achterblijft dat het je spijt dat je iets hebt gevraagd. Zo'n pub is de enigszins Zuid-Amerikaans aandoende pub nabij de haven. Geen aanrader dus.

The Yarmouth Gribble, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
The Yarmouth Gribble
(klik voor grote foto)

De reddingsboot lijkt op de terugweg, gezien de politie die op de kade staat te wachten. Het is mooi weer en besluiten er ook te wachten, toch nieuwsgierig wat er gaat komen. Na een kwartiertje komt de reddingsboot met een rubberboot langszij, aanvaren. Verder geen opvarenden. Als alles goed en wel ligt gaat ook de dieselslang richting boot en vraag ik wat er aan vermogen in de boot ligt: 2*1300pk Turbodiesel. Gisteren getraind en vandaag twee keer naar The Needles en terug (10Nm). Er gaat zo'n 450ltr diesel in...

De bootsman vertelt dat er twee mensen van boord zijn gehaald, een met een helikopter en de andere is aan boord van de reddingsboot. Ongeluk met de buitenboordmotor gehad waardoor er een ernstige hoofdwonden had. Het hoe en wat horen we verder niet, maar het geeft wel te denken. De volgende dag horen we op de radio van de twee mensen die door de reddingsbrigade van boord zijn gehaald a.g.v. een ernstig ongeluk. De volgende avond horen we dat er een krantenartikel is waarin staat dat een van de jongens is overleden. .

RNLI met geredde boot, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
RNLI met geredde boot
(klik voor grote foto)

Na het eten besluit Petra dat het opruimtijd is en begint in de kajuit met het organiseren van de eerste kastjes. Boeken en administratieve zaken worden gescheiden, boekjes uit 2006 weggegooid en zo langzamerhand ontstaat er overzicht, iets dat mij maar moeizaam lukt om het opgeruimd en overzichtelijk te houden. er zijn al wat mensen die me hierbij hebben geholpen. Het zal niet de laatste keer zijn...

Nog even lezen (De Macht van Google) en dan is het wel klaar met deze dag.

Gevaren mijlen

Logboek begin675,97 Nm
Logboek eind684,83 Nm
Afgelegde afstand9 Nm

Gerelateerde artikelen

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk......

Lees verder
Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie