Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 3 min.
  • apr 19, 2019
  • jul 4, 2012
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Grijze dag in Littlehampton

Grijze dag in Littlehampton

 geplaatst
  • jul 3, 2012

Met de voorspelde regen besloten de tocht naar Chichester een dag uit te stellen.

Deel op  


Grijze dag in Littlehampton

Niet breed, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Niet breed
(klik voor grote foto)

Michiel ‏@lescalet58 @GJdeGraaf Ben's Littlehampton aanloop: "Deze haven wordt door zeilers meestal met respect benaderd en dat heeft zijn reden" Knap werk dus!

Maandagmiddag door het dorpje gezworven. Op een grijze dag als deze lijken veel van die oude(re) havendorpjes gelijk. De eerste aanblik van de boulevard, hoewel dat misschien een groot woord is voor het wandelgebied, ziet eruit als dat het nog niet lang geleden is aangelegd of vernieuwd. Een paar straten verderop is de herkenbare Engelse bouwstijl te zien, maar ook de nodige huizen die dringend onderhoud nodig hebben. Het centrum is Old fashioned waar van alles en nog wat te vinden is. Ook The Old George waar ze prima pinten schenken en de locals erg vermakelijk zijn.

Fraai bordje, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Fraai bordje
(klik voor grote foto)

Bij terugkomst aan boord een poosje naar de zwanen zitten kijken hoe zij de stroom trotseren. Net als een boot gaan zij dwars over de rivier, in dit geval om de overzijde te bereiken.

De douches, of eigenlijk enkelvoud als het om het mannen gedeelte gaat, ziet er netjes en verzorgd uit. Er is een aparte douchecabine met een lekkere waterstraal. De drukknop om het te activeren laat het water voor een seconde of 15 lopen. Best kort, daarom een lijntje meegenomen en een strop eromheen gelegd zodat de knop ingedrukt blijft. Op deze manier heerlijk kunnen douchen :)

Uisge Beatha, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Uisge Beatha
(klik voor grote foto)

Eigenlijk van plan om naar Adur te fietsen voor een museumbezoek, ware het niet dat het begon te regenen toen ik, gewapend met een Vodafone dongle, de Esta uitliep. Plan aangepast en naar de pub voor een eerste pint, weerinfo ophalen en met een half oog tennis kijken. Het telefoontje dat ik in de pub krijg deukt mijn goede gevoel wat van deze dag. Dat vind ik wel lastig als ik zo alleen op pad ben, dat er niemand is om dat mee te delen. Tijd om terug te gaan naar Uisge Beatha en een boekje te lezen.

Bij het afrekenen met de havenmeester besproken wat de beste manier is om door die gierende stroom van het kanaal heen te komen. Vooral ter hoogte van de vuurtoren (ouderwets woord) giert het van de stroom die zich door de vernauwing heen perst. Vanuit de haven gezien, bakboord aanhouden en bij het einde van de pier een graad of 10 naar BB sturen, tegensturen dus. Gang is alles... Het volgende spannende moment gaat zich daarmee aandienen.

Sterke stroom, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Sterke stroom
(klik voor grote foto)

Tegen het eind van de middag naar het westelijk deel van de haveningang gefietst, een heel fraai natuur gebied waar goed te zien is wat een verval er is, maar ook de haast serene rust die ervan uitstraalt te ervaren. Lopend door de duinen zijn daar ineens de restanten van een vestingswal van een fort dat de Arun vallei in vroeger dagen (19e eeuw) moest beschermen. Daarachter het terrein van de plaatselijke golfclub.

Restanten vestigswal Arun Valley, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Restanten vestigswal Arun Valley
(klik voor grote foto)

Bij terugkomst wordt ik door een Amerikaan aangesproken die gezocht heeft op de betekenis van de wimpel die ik achterop heb. Hij weet me te vertellen dat ik met deze wimpel me ook wel kwetsbaar/aantrekkelijk maak voor kwaadwillenden. Het geeft wel bekijks heb ik gemerkt. Vooralsnog maak ik me er geen zorgen over.

Woensdagochtend om HW-2,5u weg, dat zal zijn om 11.00u CEST om vervolgens 20Nm te varen naar de bar die de ingang van Chichester markeert waar ik tot HW+3 veilig overheen kan (2 meter water). En dan ben ik in de Solent!!


Gerelateerde artikelen

De 8 Uur van de Oosterschelde

De 8 Uur van de Oosterschelde

8 uur zeilen op de Oosterschelde, zoveel mogelijk mijlen maken over vooraf bepaalde rakken en......

Lees verder
Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Nog een mooie zeildag als we van St. Annaland naar Herkingen vertrekken. De vakantie zit er bijna......

Lees verder
Eerste sup-ervaring

Eerste sup-ervaring

Heerlijke warme zeildag en vandaag voor het eerst op een sup gestaan en gepeddeld....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie