Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
03 jul 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
1 reactie | 1912 keer bekeken. | Leestijd: 3 min.

Grijze dag in Littlehampton

Met de voorspelde regen besloten de tocht naar Chichester een dag uit te stellen.

Grijze dag in Littlehampton
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportNiet breed(klik voor grote foto)

Michiel ‏@lescalet58 @GJdeGraaf Ben's Littlehampton aanloop: "Deze haven wordt door zeilers meestal met respect benaderd en dat heeft zijn reden" Knap werk dus!

Maandagmiddag door het dorpje gezworven. Op een grijze dag als deze lijken veel van die oude(re) havendorpjes gelijk. De eerste aanblik van de boulevard, hoewel dat misschien een groot woord is voor het wandelgebied, ziet eruit als dat het nog niet lang geleden is aangelegd of vernieuwd. Een paar straten verderop is de herkenbare Engelse bouwstijl te zien, maar ook de nodige huizen die dringend onderhoud nodig hebben. Het centrum is Old fashioned waar van alles en nog wat te vinden is. Ook The Old George waar ze prima pinten schenken en de locals erg vermakelijk zijn.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportFraai bordje(klik voor grote foto)

Bij terugkomst aan boord een poosje naar de zwanen zitten kijken hoe zij de stroom trotseren. Net als een boot gaan zij dwars over de rivier, in dit geval om de overzijde te bereiken.

De douches, of eigenlijk enkelvoud als het om het mannen gedeelte gaat, ziet er netjes en verzorgd uit. Er is een aparte douchecabine met een lekkere waterstraal. De drukknop om het te activeren laat het water voor een seconde of 15 lopen. Best kort, daarom een lijntje meegenomen en een strop eromheen gelegd zodat de knop ingedrukt blijft. Op deze manier heerlijk kunnen douchen :)

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportUisge Beatha(klik voor grote foto)

Eigenlijk van plan om naar Adur te fietsen voor een museumbezoek, ware het niet dat het begon te regenen toen ik, gewapend met een Vodafone dongle, de Esta uitliep. Plan aangepast en naar de pub voor een eerste pint, weerinfo ophalen en met een half oog tennis kijken. Het telefoontje dat ik in de pub krijg deukt mijn goede gevoel wat van deze dag. Dat vind ik wel lastig als ik zo alleen op pad ben, dat er niemand is om dat mee te delen. Tijd om terug te gaan naar Uisge Beatha en een boekje te lezen.

Bij het afrekenen met de havenmeester besproken wat de beste manier is om door die gierende stroom van het kanaal heen te komen. Vooral ter hoogte van de vuurtoren (ouderwets woord) giert het van de stroom die zich door de vernauwing heen perst. Vanuit de haven gezien, bakboord aanhouden en bij het einde van de pier een graad of 10 naar BB sturen, tegensturen dus. Gang is alles... Het volgende spannende moment gaat zich daarmee aandienen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportSterke stroom(klik voor grote foto)

Tegen het eind van de middag naar het westelijk deel van de haveningang gefietst, een heel fraai natuur gebied waar goed te zien is wat een verval er is, maar ook de haast serene rust die ervan uitstraalt te ervaren. Lopend door de duinen zijn daar ineens de restanten van een vestingswal van een fort dat de Arun vallei in vroeger dagen (19e eeuw) moest beschermen. Daarachter het terrein van de plaatselijke golfclub.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportRestanten vestigswal Arun Valley(klik voor grote foto)

Bij terugkomst wordt ik door een Amerikaan aangesproken die gezocht heeft op de betekenis van de wimpel die ik achterop heb. Hij weet me te vertellen dat ik met deze wimpel me ook wel kwetsbaar/aantrekkelijk maak voor kwaadwillenden. Het geeft wel bekijks heb ik gemerkt. Vooralsnog maak ik me er geen zorgen over.

Woensdagochtend om HW-2,5u weg, dat zal zijn om 11.00u CEST om vervolgens 20Nm te varen naar de bar die de ingang van Chichester markeert waar ik tot HW+3 veilig overheen kan (2 meter water). En dan ben ik in de Solent!!

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)