Dorpswandeling Beaulieu River


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • jul 16, 2019
  • jul 23, 2012
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Dorpswandeling Beaulieu River

Dorpswandeling Beaulieu River

 geplaatst
  • jul 17, 2012

Genieten van de schitterende omgeving van Beaulieu River.

Deel op  


Dorpswandeling Beaulieu River

Knoopjes..., Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Knoopjes...
(klik voor grote foto)

Na aankomst voor het eerst in korte broek en t-shirt in de kuip in de zon gezeten en genoten van de prachtige omgeving waar we nu liggen. Het is hier groen, zwanen zwemen met hun grut rond de boot, vogels kwetteren en af en toe wordt de rust verstoord door een binnenkomende boot.

Uitzicht vanuit vogelhut, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Uitzicht vanuit vogelhut
(klik voor grote foto)

Tijd voor actie, een wandeling naar het dorpje dat 4 kilometer verderop ligt. De wandelroute loopt deels langs de rivier en deels door het bosrijke gebied. De route, geïllustreerd met verklarende borden, is hier en daar nogal blubberig. De havenmeester had naar onze schoenen gekeken en geadviseerd in de naastgelegen pub een pint te gaan drinken. Die zou te makkelijk zijn, en hoewel de man gelijk had dat stevige wandelschoenen het hier beter doen dan bootschoenen, springen we ons een weg over en langs de verschillende modderpoelen.

Spring!, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Spring!
(klik voor grote foto)

Na een goed uur lopen komen we in het dorpje Beaulieu. Ook nu zou je je zo in een Engelse detective kunnen wanen waar je onderdeel van een scene uitmaakt. De rust en vredigheid, een, naar onze begrippen, ouderwets snoepwinkeltje waar we twee heerlijke ijsje halen om daarmee verder te slenteren richting de dam. Het nabij gelegen museum waar dit jaar alle auto's die in de Bondfilms zijn gebruikt tentoongesteld staan, is helaas dicht.

Dam en Museum, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Dam en Museum
(klik voor grote foto)

Ter 'compensatie' drinken we een glas in de nostalgisch ogende pub, met Chesterfield stoelen. Even zitten, kletsen over wat we hebben gezien en ervaren en de krant lezen. De beveiliging van de Olympische Spelen is hier wel een issue nu het beveiligingsbedrijf niet instaat is het benodigde aantal mensen te leveren. Is pas een week bekend dat dat een probleem is, en dat met nog anderhalve week voor de spelen...

Ollie B. Bommel, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Ollie B. Bommel
(klik voor grote foto)

Eigenlijk zitten we veel te lekker om de terugweg aan te vangen. Ons eenmaal opgehesen vangen we de terugtocht aan. De schemering is aan het opkomen en dat geeft aan het bos een andere kleur en sommige dieren laten zich nu ook zien, zoals de eekhoorntjes. Zo lief te zien hoe deze in hoog tempo de boom in klauteren en van tak tot tak springen alsof het geen enkele moeite kost.

Eekhoorntje, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Eekhoorntje
(klik voor grote foto)

Terug aan boord nog even wat gelezen en dan wederom vroeg te kooi. Het houdt allemaal nog niet over.


Gerelateerde artikelen

Eindelijk op weg van Lossiemouth naar Cromarty

Eindelijk op weg van Lossiemouth naar Cromarty

Rond Engeland zeilen begint iets weg te krijgen van rond Engeland motoren. Aanvankelijk zeilend......

Lees verder
Eerste bezoek aan een whiskydistilleerderij

Eerste bezoek aan een whiskydistilleerderij

Lig een soort van verwaaid in Lossiemouth, wacht op beter weer, soms alleen en breng mijn eerste......

Lees verder
Rustig tegen de kademuur in Lossiemouth

Rustig tegen de kademuur in Lossiemouth

Een paar dagen tegen de kademuur in Lossiemouth gelegen, tijd voor mezelf en om de omgeving te......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

Visual Captcha