Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
06 jul 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2085 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Ankeren en toilet repareren bij East Head

Kort regenachtig tochtje naar East Head om daar achter het anker te overnachten.

Ankeren en toilet repareren bij East Head
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportChichester Canal(klik voor grote foto)

Ik wil niet te vroeg juichen, maar het lijkt wel alsof ik steeds beter ga slapen. Vroeg wakker, draai me om en slaap verder. Dat is voor mij best wel bijzonder... Maar om 08.30u is het wel klaar en na het ontbijt ben ik 10km gaan hardlopen, wat net als fietsen ook niet helemaal vrij is van langsrazende auto's.

Geheel tegen de voorspelling en verwachting in, regent het. Om nou nog een dag hier te liggen zie ik niet zitten. Ik kan eruit op HW+/-2,5u en om niet teveel stroom tegen te hebben wil ik HW-1 los. Nog even wat overleg met de sluiswachter die bedacht heeft een 44 ft'r naast me te leggen omdat die Amerikaan op zijn plek ligt. Nou, als hij dat wil, ik vind het prima als ik er straks maar uit kan. De schipper ziet de 'hachelijkheid' van dit voorstel ook wel in en gaat in de haven op zoek naar een andere plek. Ik bedank hem voor het meedenken.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportEast Head(klik voor grote foto)

Ik wil overnachten bij Easthead, voor anker. De vorige keer dat ik op vakantie een ankerovernachting had gepland, is me dat zeer slecht bekomen. Begonnen aan hogerwal en via lagerwal geëindigd in de haven. Naast elkaar liggen stuiteren en uiteindelijk besloten om gezamenlijk midden in de nacht de haven op te zoeken. Het is allemaal goed gekomen, maar het is slecht voor je nachtrust, sowieso voor je rust. Vandaag ga ik het opnieuw proberen. Er is een zuidelijke wind voorspeld die niet boven de 10knts zou moeten uitkomen. Lig wel beschut achter de duinen.

Krijg net bericht dat lief een ticket heeft geboekt, althans als het internet het doet, om volgende week naar Southampton te komen. Leuk!!

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportLW @ East Head(klik voor grote foto)

Sommige dingen komen echt ongelegen. Een daarvan is een toilet dat niet meer kan worden doorgespoeld. Het uit elkaar halen is niet mijn hobby, maar heb niet zoveel keus, dus gereedschap gepakt, handschoenen aangetrokken en het pompmechanisme van de Jabsco toilet losgehaald. Na enig puzzelen blijkt dat er allerlei wier zich in de aanvoerslang heeft vastgezet. Enig pielen met een lange schroevendraaier levert een handvol met wier uit de slang op. Gelukkig minder erg dan wat ik dacht... De rubbers meteen schoongemaakt en met watervast vet alles weer in elkaar gezet. Spannend moment, en ja, het spoelt weer helemaal goed door. Hoe blij kan je zijn als je toilet aan boord het doet?!

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportEast Head(klik voor grote foto)

Inmiddels is het laagwater geweest en staat er nog 3,5mtr. Eerder die dag stond er op dezelfde plaats 7,5mtr. Een hele kolonie Sternen heeft bezit genomen van de droog gevallen plaat voor de boot en tussen het kwetteren door wordt het eten verzameld. Ziet er wel heel vredig uit.

Morgen wil ik naar Langstone en dan overnachten in Langstone Marina. Vertrek zaterdag rond 14.00u CEST die kant uit. Een uurtje stroom tegen tot de uitgang Chichester en het tij daarna mee krijgen en bij HW over de drempel. De stroom neemt me dan verder het kanaal mee in.

Log begin: 597,52 Nm
Log eind: 602,74 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)