Blog categories

BACK
30 jun 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor
Nog geen reacties | 2020 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Wederom verwaaid in Brighton

Zonnige maar nog steeds stormachtige dag in Brighton.

Om 4.30 door de storm wakker. Dat wordt een andere dag in Brighton, boot rolt en trekt aan de landvasten. Heb last van mijn kies. Aspirine erin en terug te kooi om nog een paar uur te slapen. En zoals sommigen weten, dat valt voor mij niet mee...

Als ik tegen een uur of 10 gedoucht ben, is het wel opgeklaard, maar staat er nog steeds een straffe wind, vlaggetjes staan recht je hoort de wind gieren. Straks langs de boulevard kijken hoe het er daar uitziet. Na het ontbijt mijn adresgegevens bij de buren afgeven voor eventueel een sextant voor mijn cursus waar ik in het najaar aan begin: astronavigatie. Word aan boord uitgenodigd en kletsen over bootjes en hoor het verhaal hoe hij m.n. deze boot heeft gebouwd en de voordelen van de windvaan die erop zit. Een uit de categorie lichtgewicht. Hier praten we nog een poosje over door omdat het ook wel een van de dingen is die op mijn verlanglijstje staat, maar ik wil niet zo'n kolos aan de spiegel hebben hangen en deze is de compactheid zelve. Blijkt ook zelf ontworpen en gebouwd. Daarover gesproken laat ik de naam van LdP vallen. Een blik van herkenning is het gevolg. Kleine wereld.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportZelfgebouwde windvaan(klik voor grote foto)

Terug aan boord artikel afschrijven en naar het weerbericht luisteren. Onderwijl staat de marifoon op CH16 aan en vang ik flarden op van gesprekken over reddingsoperatie:

13:40 CEST Op de VHF een schip dat ontmast is met 7 mensen aan boord, een Dehler. Gevraagd om een vuurpijl bij de hand te hebben voor het geval de helikopter hen niet kan vinden. Een lifeboat is ook onderweg. Hoor helaas alleen Solent Coast Guard. Al luisterend komt er ook een bericht over een Swan 44 waar een gewonde aan boord is, hoofdwond. Giek? Anderszins gevallen of gestoten? Ook daar is de helikopter naar onderweg.

Als ik dit zo hoor, dan lopen ook de rillingen over mijn rug. In de verschillende pilots wordt ook gewaarschuwd voor de lobster pots, korven waar kreeft in wordt gevangen en de lijnen die makkelijk in de schroef kunnen komen. 's Avonds hoor ik ook op de marifoon dat dit bij een schip is gebeurd en de kustwacht er naartoe moet om assistentie te verlenen.

's Middags naar het centrum van Brighton gewandeld, want daar is het prima weer voor. Het zonnetje schijnt, aangename temperatuur en nog steeds veel wind. Natuurlijk in de plaatselijke pub met een maritieme naam een pint genuttigd alvorens via de supermarkt terug naar de boot te gaan. Koken (nasi), lezen, poosje met lief op Skype, nog wat lezen en dan is het alweer bedtijd. Het is alleen maar harder gaan waaien en de voorspelling is er niet een om heel vrolijk van te worden.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)