Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
21 jun 2012 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 1695 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Bijkomen in Ramsgate

Na een vermoeiende tocht tijd om bij te komen en wat te klimmen.

Vier uur als een blok geslapen. De buren hebben een poging ondernomen naar Harwich te vertrekken, maar hoorde dat soon een windkracht 7-8bft zou zijn en zijn omgekeerd. dit is geheel aan mij voorbij gegaan. Vraag is, wat is soon? Dit is gedefinieerd als tussen de 6 en 12u. Later vertelde ze dat ze dan makkelijk door hadden kunnen varen. Met een ontbijt wakker geworden, voel me erg duf en mijn ogen branden. Ik zal nog even niet vragen "waar doe ik dit ook alweer voor?" Die vraag gaat nog wel een paar keer langskomen, en misschien ook beantwoord worden.

De volgende uitdaging ligt te wachten, nl. met de Top Climber de mast in zien te komen. Na uitgevogeld te hebben hoe de lijnen en banden moeten zitten, de val van het grootzeil strak gespannen en de tocht naar boven aangevangen. Het gaat niet snel en een vriendelijke buurman vraagt of hij moet helpen, maar nee, ook dit moet ik zelf doen...

De truc zit 'm erin dat je je benen optrekt, de voetband vastzet en je dan afzet om zo je zitplankje een stukje hoger vast te zetten. Enige lenigheid helpt hierbij omdat je je knieën moet optrekken en hoe hoger je dat doet, des te meer afstand leg je af in een beweging. Nu ben ik niet zo lenig, iets dat de omgeving ook opvalt. Maar stukje bij beetje kom ik naar boven en lukt het om zo hoog te komen dat ik de masttopunit eraf kan halen en ik de terugtocht kan aanvangen. Al met al ruim binnen uur gedaan, volgens de buurvrouw. Het zweet staat me wel op de rug, maar ik kan me voorstellen dat sommigen liever hebben dat het bij mij is dan bij hen ;)

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportHavenhoofd Ramsgate(klik voor grote foto)

De rest van de dag het erg rustig aan gedaan, artikel schrijven, koffie drinken, door het stadje slenteren en later op de dag een biertje. Dat laatste valt nog niet helemaal goed. Ergens ook nog de smaak van de Red Bull die ik vannacht heb gedronken. Nu definitief dat ik dat nóóit meer drink; word er niet wakker van en houd de smaak van een dood vogelnest eraan over.

's Avonds in de Cultural Bar aan de overkant van de haven thee gedronken, internetten en nog wat gelezen. Toch later dan bedacht naar bed toe. Maar om een uur op half 12 is het wel klaar.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)