Bijkomen in Ramsgate


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • apr 17, 2024
  • jun 23, 2012
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Bijkomen in Ramsgate | Rondje Kanaal, Top Climber, Ramsgate, Solozeilen

Bijkomen in Ramsgate

 geplaatst
  • jun 21, 2012

Na een vermoeiende tocht tijd om bij te komen en wat te klimmen.

Deel op  


Bijkomen in Ramsgate

Vier uur als een blok geslapen. De buren hebben een poging ondernomen naar Harwich te vertrekken, maar hoorde dat soon een windkracht 7-8bft zou zijn en zijn omgekeerd. dit is geheel aan mij voorbij gegaan. Vraag is, wat is soon? Dit is gedefinieerd als tussen de 6 en 12u. Later vertelde ze dat ze dan makkelijk door hadden kunnen varen. Met een ontbijt wakker geworden, voel me erg duf en mijn ogen branden. Ik zal nog even niet vragen "waar doe ik dit ook alweer voor?" Die vraag gaat nog wel een paar keer langskomen, en misschien ook beantwoord worden.

De volgende uitdaging ligt te wachten, nl. met de Top Climber de mast in zien te komen. Na uitgevogeld te hebben hoe de lijnen en banden moeten zitten, de val van het grootzeil strak gespannen en de tocht naar boven aangevangen. Het gaat niet snel en een vriendelijke buurman vraagt of hij moet helpen, maar nee, ook dit moet ik zelf doen...

De truc zit 'm erin dat je je benen optrekt, de voetband vastzet en je dan afzet om zo je zitplankje een stukje hoger vast te zetten. Enige lenigheid helpt hierbij omdat je je knieën moet optrekken en hoe hoger je dat doet, des te meer afstand leg je af in een beweging. Nu ben ik niet zo lenig, iets dat de omgeving ook opvalt. Maar stukje bij beetje kom ik naar boven en lukt het om zo hoog te komen dat ik de masttopunit eraf kan halen en ik de terugtocht kan aanvangen. Al met al ruim binnen uur gedaan, volgens de buurvrouw. Het zweet staat me wel op de rug, maar ik kan me voorstellen dat sommigen liever hebben dat het bij mij is dan bij hen ;)

Havenhoofd Ramsgate, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Havenhoofd Ramsgate
(klik voor grote foto)

De rest van de dag het erg rustig aan gedaan, artikel schrijven, koffie drinken, door het stadje slenteren en later op de dag een biertje. Dat laatste valt nog niet helemaal goed. Ergens ook nog de smaak van de Red Bull die ik vannacht heb gedronken. Nu definitief dat ik dat nóóit meer drink; word er niet wakker van en houd de smaak van een dood vogelnest eraan over.

's Avonds in de Cultural Bar aan de overkant van de haven thee gedronken, internetten en nog wat gelezen. Toch later dan bedacht naar bed toe. Maar om een uur op half 12 is het wel klaar.


Gerelateerde artikelen

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk......

Lees verder
Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie