Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
06 mei 2012 |
General, Onderhoud,  |
Gregor |
1 reactie | 3323 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Roestpitjes verwijderen

Na de afgelopen winter op verschillende plaatsen roestpitjes.

Roestpitjes verwijderen

Het dek en aluminium voetrail hebben op verschillende plaatsen van die kleine roetspitjes zitten. Mogelijk stukjes staal die op het dek zijn neergekomen en zich in het polyester hebben vastgezet. Met je nagel haal je ze vrij makkelijk weg.

Enig zoeken leerde dat Oxaalzuur of onweringswater ook zou moeten werken. Gelukkig had ik dit nog in poedervorm liggen om te proberen voor het verwijderen van de gele aanslag. Met een mengverhouding van 1:10 een beetje aangemaakt en aangebracht met een sproeier (plantenspuit). Dit een 20minuten laten intrekken, vervolgens met zeer ruim water schoonspoelen en de pitjes waren verdwenen. Nu ben ik geen chemicus en heb geen idee wat er op microniveau met het poyester dan wel met de ijzerdeeltjes is gebeurd. Feit wil dat de pitjes weg zijn. 

Neveneffect was op het teak zichtbaar. Op een aantal plaatsen was het Oxaalzuur ook op het teak gekomen en op die plaatsen kleurde het teak licht. Het leek wel schoon te worden. Ook hier met ruim water het teak schoongespoeld en er was een duidelijk verschil zichtbaar tussen de verschillende teakdelen.

Bij de verfwinkel twee flessen Oxaalzuur gehaald, in de plantenspuit gedaan (wel een met een drukpomp) en dek en teak ingesproeid. Het resultaat is dat de roestpitjes zo goed als weg zijn, ook van het aluminium en het teak er weer fris uitziet.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)