Lekkage Shurflo waterpomp opgelost


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • jun 15, 2024
  • Binnenboord
  • Gregor Gregor
Lekkage Shurflo waterpomp opgelost | Shurflo, Waterpomp, Lekkage

Lekkage Shurflo waterpomp opgelost

 geplaatst
  • mei 6, 2012

Water uit een kastje bleek een lekke waterpomp.

Deel op  


Lekkage Shurflo waterpomp opgelost

Waterpomp, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Waterpomp
(klik voor grote foto)

Op enig moment zie ik water onder uit een kastje komen. Bij het proeven bleek het zoet water te zijn. Een van de voordelen van het liggen op zout water. Na enig zoeken bleek de waterpomp van het drinkwater te lekken. De pomp is nu tien jaar oud en eigenlijk nooit iets van onderhoud aan gedaan. Nu is door de jaren heen het label niet meer leesbaar, maar gelukkig wist een leverancier in Muiderzand, ik lag daar toch, met te vertellen dat het een Shurflo waterpomp is.

De pomp mee naar huis genomen en het keukenblad tot werkblad omgebouwd om de pomp uit elkaar te halen, niet dat ik dat eerder heb gedaan, maar al proberend kom je een heel eind. Mijn eerste gedachte was, dat de pakkingen vervangen moesten worden, doorom pakkingpapier al klaargelegd. Helaas bleken het rubberpakkingen te zijn en een O-ring.

Schakelaar, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Schakelaar
(klik voor grote foto)

De verschillende onderdelen vertoonden wel aanslag. Ik denk alg. Dit met water en zeep schoon geboend. Wat me wel verbaasde was het papier dat ik voor een van de membranen aantrof, want hiermee werd een van de drie doorlaten deels verstopt. Vraag is dan, hoe dit er in hemelsnaam in is gekomen. Daar heb ik geen verklaring voor (op de foto de witte prop).

Papier?!?!, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Papier?!?!
(klik voor grote foto)

Na alles schoon gemaakt te hebben, pomp in elkaar gezet en de rubberpakkingen met zuurvrije vaseline ingesmeerd evenals de schroeven en bouten. Aan boord pomp weer gemonteerd en de lekkage bleek opgelost. Trots dat ik dit toch weer voor elkaar heb gekregen. Een ander opvallend detail was ook dat de pomp nu veel directer reageerde op het openen en sluiten van de kraan en minder geluid lijkt te maken. Bijkomende voordelen ;)


Gerelateerde artikelen

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk......

Lees verder
Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie