Hardlopers op zeiltocht


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • dec 6, 2019
  • Logboek
  • Gregor Gregor
Hardlopers op zeiltocht | Hardlopen, Grevelingen

Hardlopers op zeiltocht

 geplaatst
  • sep 4, 2011

De weersvoorspelling voor deze zaterdag hebben de afgelopen week uiteengelopen van windkracht 3-4 tot onweer tot windstil. Het is het laatste geworden.

Deel op  


Hardlopers op zeiltocht

Redelijk bijtijds haal ik Marcel op. Deze ochtend geen hardlopen, los dat het er nu al te warm voor is, is het plan om vandaag te gaan zeilen. Dan moet er aan de wind nog wel wat gedaan worden; bij aankomst in Herkingen is het bladstil.

AL koffie drinkend gaan we de haven uit, in de verte dobberen de boten met slaphangende zeilen. Dit ziet er weinig hoopvol uit. We motoren richting Veermansplaat, op ons dooie gemak in de hoop dat de wind aantrekt. Ondertussen praten we over van alles en nog wat. Via Facebook wordt de buitenwereld op de hoogte gehouden van ons reilen en motoren.

De temperatuur heeft langzamerhand recordhoogte bereikt; de koperen ploert brandt behoorlijk. Tijd om de verkoeling te zoeken en om dat te doen gaat de boot voor anker en plonzen het water in, dat toch wel koud aanvoelt. Maar, eenmaal door is het een heerlijke verkoeling! We zwemmen een rondje rond de boot, halen de aangroei eraf en, nu er toch een coatingspecialist aan boord is, krijg ik ook advies over de antifouling laag die er niet helemaal goed op blijkt te zitten. Ik voel een winterklus aankomen.....

Eenmaal afgekoeld tijd om de inwendige mens te sterken met eieren, sambal en spek op afgebakken broodjes. Het lijkt er ook op dat de wind iets aan kracht lijkt te winnen. Tijd om het anker op te halen en op de motor weg te varen, waar we in de verte bootjes onder zeil zien. De zeilen gaan omhoog en niet veel later worden wij ook door de wind opgepakt en kan de motor uit. Dit geeft de gelegenheid om nog even heerlijk een stukje te zeilen. Beiden aan tijd gebonden, varen we richting haven.

Boot aftuigen, biertje in de zon en daarna huiswaarts. Leuke dag met elkaar doorgebracht. Gaan op herhaling, met meer wind.

Gevaren mijlen

Logboek begin848,45 Nm
Logboek eind856,98 Nm
Afgelegde afstand8 Nm

Gerelateerde artikelen

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Geheel onverwacht kreeg ik een heel leuke vraag van HISWA-RAI of zij een artikel van mij mogen......

Lees verder
Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder
Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Het rondje zeilen om Engeland, Schotland en Ierland in cijfers en een overzicht van de route met......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie