Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
27 aug 2011 |
Logboek,  |
Gregor |
1 reactie | 2563 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Droog vertrek en natte aankomst

Het laatste stukje van een weekje zeilen: Hansweert naar Herkingen.

Droog vertrek en natte aankomst

Goed geslapen en om half 6 opgestaan. Rond 7'n vertrekken we om de Spoorbrug van half 8 te halen en zo na het kanaal door Zuid Beveland ook stroom mee te hebben richting het Brabants Vaarwater. Met een half uurtje zijn we het kanaal uit, hijsen de zeilen en verleggen de koers naar het Engels Vaarwater; de zon schijnt en er staat een lopend windje! Wat een rust en ruimte. Met een bakje yoghurt zit ik te genieten in de kuip. Zo had het meer dagen moeten zijn.

Het vroege opstaan loont; de timing is goed geweest waardoor we de stroom vanaf het eerste moment tot aan de sluis van Bru, mee hebben. Als ze met ruim 7kn door het water snijdt, is het echt genieten. Vooral als dat alleen op het grootzeil is. De wind varieert in kracht en in de verte ontwikkelen de eerste fronten zich. Die fronten leveren wel mooie foto's op, maar ook veel regen.

Het schutten gaat verrassend snel. Nog even het grootzeil op voor de oversteek naar Herkingen. De eerste druppels vallen en we gaan het niet redden om tijdig binnen te zijn. Pfff, ik ben er wel een beetje klaar mee. We schuilen tot de bui over is voor we verder gaan met opruimen. Een deel van lazyjack moet eraf om te laten repareren.

Door de wisselende hoeveelheid water die over ons neerdaalt, gaat het opruimen in stapjes. We blijven nog een poosje zitten kletsen om daarna huiswaarts te gaan. Een lekkere week weg gehad die best wat droger en warmer had mogen zijn.

De track van deze 206,5Nm gevaren tocht is:

Log begin: 829,59 Nm
Log eind: 84554 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)