Droog vertrek en natte aankomst


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • jan 22, 2020
  • aug 28, 2011
  • Logboek
  • Gregor Gregor
Droog vertrek en natte aankomst | Hansweert, Herkingen

Droog vertrek en natte aankomst

 geplaatst
  • aug 27, 2011

Het laatste stukje van een weekje zeilen: Hansweert naar Herkingen.

Deel op  


Droog vertrek en natte aankomst

Goed geslapen en om half 6 opgestaan. Rond 7'n vertrekken we om de Spoorbrug van half 8 te halen en zo na het kanaal door Zuid Beveland ook stroom mee te hebben richting het Brabants Vaarwater. Met een half uurtje zijn we het kanaal uit, hijsen de zeilen en verleggen de koers naar het Engels Vaarwater; de zon schijnt en er staat een lopend windje! Wat een rust en ruimte. Met een bakje yoghurt zit ik te genieten in de kuip. Zo had het meer dagen moeten zijn.

Het vroege opstaan loont; de timing is goed geweest waardoor we de stroom vanaf het eerste moment tot aan de sluis van Bru, mee hebben. Als ze met ruim 7kn door het water snijdt, is het echt genieten. Vooral als dat alleen op het grootzeil is. De wind varieert in kracht en in de verte ontwikkelen de eerste fronten zich. Die fronten leveren wel mooie foto's op, maar ook veel regen.

Het schutten gaat verrassend snel. Nog even het grootzeil op voor de oversteek naar Herkingen. De eerste druppels vallen en we gaan het niet redden om tijdig binnen te zijn. Pfff, ik ben er wel een beetje klaar mee. We schuilen tot de bui over is voor we verder gaan met opruimen. Een deel van lazyjack moet eraf om te laten repareren.

Door de wisselende hoeveelheid water die over ons neerdaalt, gaat het opruimen in stapjes. We blijven nog een poosje zitten kletsen om daarna huiswaarts te gaan. Een lekkere week weg gehad die best wat droger en warmer had mogen zijn.

De track van deze 206,5Nm gevaren tocht is:

Gevaren mijlen

Logboek begin829,59 Nm
Logboek eind84554 Nm
Afgelegde afstand83725 Nm

Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2019

Wat cijfers over 2019

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en fitnessjaar....

Lees verder
Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Geheel onverwacht kreeg ik een heel leuke vraag van HISWA-RAI of zij een artikel van mij mogen......

Lees verder
Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie