Droog vertrek en natte aankomst


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • sep 17, 2019
  • aug 28, 2011
  • Logboek
  • Gregor Gregor
Droog vertrek en natte aankomst

Droog vertrek en natte aankomst

 geplaatst
  • aug 27, 2011

Het laatste stukje van een weekje zeilen: Hansweert naar Herkingen.

Deel op  


Droog vertrek en natte aankomst

Goed geslapen en om half 6 opgestaan. Rond 7'n vertrekken we om de Spoorbrug van half 8 te halen en zo na het kanaal door Zuid Beveland ook stroom mee te hebben richting het Brabants Vaarwater. Met een half uurtje zijn we het kanaal uit, hijsen de zeilen en verleggen de koers naar het Engels Vaarwater; de zon schijnt en er staat een lopend windje! Wat een rust en ruimte. Met een bakje yoghurt zit ik te genieten in de kuip. Zo had het meer dagen moeten zijn.

Het vroege opstaan loont; de timing is goed geweest waardoor we de stroom vanaf het eerste moment tot aan de sluis van Bru, mee hebben. Als ze met ruim 7kn door het water snijdt, is het echt genieten. Vooral als dat alleen op het grootzeil is. De wind varieert in kracht en in de verte ontwikkelen de eerste fronten zich. Die fronten leveren wel mooie foto's op, maar ook veel regen.

Het schutten gaat verrassend snel. Nog even het grootzeil op voor de oversteek naar Herkingen. De eerste druppels vallen en we gaan het niet redden om tijdig binnen te zijn. Pfff, ik ben er wel een beetje klaar mee. We schuilen tot de bui over is voor we verder gaan met opruimen. Een deel van lazyjack moet eraf om te laten repareren.

Door de wisselende hoeveelheid water die over ons neerdaalt, gaat het opruimen in stapjes. We blijven nog een poosje zitten kletsen om daarna huiswaarts te gaan. Een lekkere week weg gehad die best wat droger en warmer had mogen zijn.

De track van deze 206,5Nm gevaren tocht is:

Gevaren mijlen

Logboek begin829,59 Nm
Logboek eind84554 Nm
Afgelegde afstand83725 Nm

Gerelateerde artikelen

Dartmouth naar Weymouth en het ronden van Bill of Portland

Dartmouth naar Weymouth en het ronden van Bill of Portland

Een paar dagen verkouden in het sfeervolle Dartmouth voordat ik door ga naar Weymouth en de......

Lees verder
Motortocht van Fowey naar Dartmouth

Motortocht van Fowey naar Dartmouth

Ik verlaat het toeristische Fowey richting Dartmouth. Hiermee gaat de omgeving ook een wat......

Lees verder
Motoren naar Falmouth en een heerlijke zeiltocht naar Fowey

Motoren naar Falmouth en een heerlijke zeiltocht naar Fowey

Verder in oostelijke richting. De vissersplaats Newlyn verlaten en vertrokken naar het gezellige......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

Visual Captcha