Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
10 jul 2011 |
Logboek,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 3182 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Over logboeken en korte tochtjes

Logboeken bijwerken en verlaging van de waterstand.

Over logboeken en korte tochtjes

Aan boord houd ik een scheepslogboek bij waarin detailinformatie staat over het weer, de koers, snelheid en wat nog meer van belang. Zeker voor langere tochten een handvat voor het geval de elektronica besluit niet meer mee te doen. Daarbij schrijf ik er kort ervaringen. Het uitgebreid schrijven heb ik wel gedaan, echter i.c.m. het bijhouden van het digitale logboek, deze site, heb ik als arbeidsintensief ervaren. Daarom vorig jaar gestopt met het uitgebreid bijhouden van de papieren versie van het logboek en me nu 'beperk' tot korte notes en deze site. Voor het bijhouden van de site in perioden van korte tochten is het ook wel zoeken wat ik wil of kan schrijven.

De afgelopen weken hebben zich gekenmerkt door tochtjes over de Grevelingen met vrienden, soms kort en soms wat langer. Wat ze met elkaar gemeen hadden, is dat ze in het teken van ontspanning stonden en in sommige gevallen de ondieptes opzoeken door langs onbetonde geultjes te varen. Iets dat steeds makkelijker gaat omdat ze bekendere vaarweggetjes worden.

Wat me al wel eerder was opgevallen, is dat het anker van de boot eerder tegen de steiger tikt dan het een maand geleden deed. Nu alle boodschappen van de vakantie of op zijn of van boord gehaald, lijkt het erop dat he waterpeil iets is gezakt. Wat het varen langs onbetonde geultjes een omzichtigere benadering vraagt.

Log begin: 545,11 Nm
Log eind: 597,96 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)