Rustig dagje Lowestoft


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • jun 15, 2024
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Rustig dagje Lowestoft | Lowestoft

Rustig dagje Lowestoft

 geplaatst
  • jun 10, 2011

Na alle inspanningen van de afgelopen dagen is het lekker bijkomen in Lowesoft.

Deel op  


Rustig dagje Lowestoft

Bijna als natuurlijk weer vroeg wakker. Na een tijdje liggen draaien, hardloopspullen aangetrokken om in de vroege ochtendzon langs de boulevard te gaan hardlopen. Even lekker ontspannen en ndenken over de gebeurtenissen van de afgelopen dagen; heb het als best hectische en inspannende dagen ervaren.

Tijdens een heerlijk eieren-met-bacon-ontbijt het logboek bijgewerkt, stukken op de site gezet en besproken wat we verder gaan doen nu langzaamaan de lucht aan het dichttrekken is. Veel verder dan door de hoofdstraat lopen, boodschappen doen en ons verbazen over hoe de lokale bevolking erbij loopt, komen we vandaag niet. Een relax-dagje dus.

's Middags eerste boek op de iPad uitgelezen en de schippers van de small ship race verwelkomt. Deze schippers hebben met hun bootjes (max. 8mtr lang) de oversteek gemaakt. Sommigen met bemanning en een enkeling solo. Hele prestatie. Als een van de laatste binnenkomt toch maar eens de misthoorn aanzetten. Reacties blijven niet uit.

Dressed up, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Dressed up
(klik voor grote foto)

's Avonds het traditionele diner. Herkenning van bekenden, typisch Engels maal, prijsuitreiking voor de SSR-zeiler, enkele toespraken en een onverstaanbaar NL-tekst die werd voorgelezen door Bill (the member of honner), hier vreselijk om gelachen. Na afloop nog enige muzikale begeleiding van de verenigingspianist. Weet niet of hij dat ook zo ervaart... Over het weer wordt veel gediscussieerd omdat de verwachtingen voor zondag en maandag verre van een rustige overtocht voorspellen. Welke keuze mak je en door wie laat je je beïnvloeden? Blijf je de zaterdag, of ga je toch varen. Wij hadden al voor deze laatste optie gekozen.

Vroeg naar bed. We willen om 06.00 BST vertrekken

De foto's van het Lowestoftdiner van de , zijn


Gerelateerde artikelen

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk......

Lees verder
Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie