Kruisend van Dover naar Ramsgate


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • okt 22, 2019
  • jun 6, 2011
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Kruisend van Dover naar Ramsgate

Kruisend van Dover naar Ramsgate

 geplaatst
  • jun 2, 2011

Prachtige zeildag met hilarische taferelen in de haven.

Deel op  


Kruisend van Dover naar Ramsgate

Vanochtend is het wachten op het tij richting richting Ramsgate. Het blijkt ook dat we niet eens weg zouden kunnen, want de sluis van de haven is dichtgezet. Dat was me nog niet opgevallen. Een rustige ochtend, koffie drinken, weerinfo bekijken, logboek schrijven, boot schoonmaken (de druppels blijven op de buiskap liggen!), langs het strand wandelen en zo wordt het 11.00u, tijd om te vertrekken.

White Cliffs, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
White Cliffs
(klik voor grote foto)

Het is weer een prachtig zonnige dag met een lopend windje. Niet helemaal uit een prettige richting waardoor we richting Ramsgate moeten kruisen. Bij vertrek zien we nog een vinachtige vis achter de boot. Met de stroom mee maak je dan wel weer lange slagen. Voor vandaag besloten het roer niet aan te raken en alleen het navigatiewerk te doen. Een heerlijke zeildag.

Eenmaal in de haven krijgen we een aanlegoefening: een vingersteiger en dan aan de hoge kant aanleggen met een stevige wind dwars op de steiger. Maaike wil ook dit proberen en doet haar best, maar krijgt de boot niet aan de kant en vraagt mij het te doen. Op de kant staat ook hulp, daarmee wordt het een stuk makkelijker. Maar ja, dit moeten we nog maar eens proberen, dus we gooien los en ze gaat in de herhaling. Na een paar keer steken ligt de boot en volgt er applaus van een van de andere boten.

Tijd om te gaan hardlopen en daarna te douchen. Bij terugkomst is de haven een stuk voller en hoor ik de verhalen over de Belg naast ons die de achterkant van Uisge Beatha bijna ramde en dat dat met het nodige roepen van Kees tijdig kon worden gekeerd.

Met een biertje in de kuip is het erg vermakelijk om alle aanlegmanoeuvres te zien van de overwegend Belgische schippers. In sommige gevallen gaat het ook maar ternauwernood goed. Al met al erg plezant.

Wij liggen met de neus naar de wal, maar door de wind klotst het nog al onder de achterzijde en dat maakt de hondekooi erg onrustig, dus we besluiten de boot om te draaien. Dit gedaan hebbend, komt de schipper van die Belgische boot, dis dus naast ons ligt, eraan en die is zijn boot kwijt. Zegt dat hij in de war is omdat wij onze boot hebben omgedraaid. Hier kostelijk om gelachen.

Wederom is er een smakelijk maal op tafel getoverd. Anders dan het kopen van brood, zijn er nog geen inkopen gedaan. Aan boord is voldoende eten voor een heel weeshuis.

Gevaren mijlen

Logboek begin210,72 Nm
Logboek eind224,00 Nm
Afgelegde afstand14 Nm

Gerelateerde artikelen

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder
Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Het rondje zeilen om Engeland, Schotland en Ierland in cijfers en een overzicht van de route met......

Lees verder
Veiligheidsmaatregelen bij zeilen rond Engeland

Veiligheidsmaatregelen bij zeilen rond Engeland

In de aanloop naar mijn rondje Engeland, eigenlijk rond Groot Britannië en Ierland, heb ik......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

Visual Captcha