Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
02 jun 2011 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 1884 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Kruisend van Dover naar Ramsgate

Prachtige zeildag met hilarische taferelen in de haven.

Kruisend van Dover naar Ramsgate

Vanochtend is het wachten op het tij richting richting Ramsgate. Het blijkt ook dat we niet eens weg zouden kunnen, want de sluis van de haven is dichtgezet. Dat was me nog niet opgevallen. Een rustige ochtend, koffie drinken, weerinfo bekijken, logboek schrijven, boot schoonmaken (de druppels blijven op de buiskap liggen!), langs het strand wandelen en zo wordt het 11.00u, tijd om te vertrekken.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportWhite Cliffs(klik voor grote foto)

Het is weer een prachtig zonnige dag met een lopend windje. Niet helemaal uit een prettige richting waardoor we richting Ramsgate moeten kruisen. Bij vertrek zien we nog een vinachtige vis achter de boot. Met de stroom mee maak je dan wel weer lange slagen. Voor vandaag besloten het roer niet aan te raken en alleen het navigatiewerk te doen. Een heerlijke zeildag.

Eenmaal in de haven krijgen we een aanlegoefening: een vingersteiger en dan aan de hoge kant aanleggen met een stevige wind dwars op de steiger. Maaike wil ook dit proberen en doet haar best, maar krijgt de boot niet aan de kant en vraagt mij het te doen. Op de kant staat ook hulp, daarmee wordt het een stuk makkelijker. Maar ja, dit moeten we nog maar eens proberen, dus we gooien los en ze gaat in de herhaling. Na een paar keer steken ligt de boot en volgt er applaus van een van de andere boten.

Tijd om te gaan hardlopen en daarna te douchen. Bij terugkomst is de haven een stuk voller en hoor ik de verhalen over de Belg naast ons die de achterkant van Uisge Beatha bijna ramde en dat dat met het nodige roepen van Kees tijdig kon worden gekeerd.

Met een biertje in de kuip is het erg vermakelijk om alle aanlegmanoeuvres te zien van de overwegend Belgische schippers. In sommige gevallen gaat het ook maar ternauwernood goed. Al met al erg plezant.

Wij liggen met de neus naar de wal, maar door de wind klotst het nog al onder de achterzijde en dat maakt de hondekooi erg onrustig, dus we besluiten de boot om te draaien. Dit gedaan hebbend, komt de schipper van die Belgische boot, dis dus naast ons ligt, eraan en die is zijn boot kwijt. Zegt dat hij in de war is omdat wij onze boot hebben omgedraaid. Hier kostelijk om gelachen.

Wederom is er een smakelijk maal op tafel getoverd. Anders dan het kopen van brood, zijn er nog geen inkopen gedaan. Aan boord is voldoende eten voor een heel weeshuis.

Log begin: 210,72 Nm
Log eind: 224,00 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)