Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
12 jun 2011 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
1 reactie | 2799 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Het laatste stukkie huiswaarts

Thuisreis, het laatste stuk van de Roompot naar Herkingen.

Het laatste stukkie huiswaarts

Onrustig en slecht geslapen, voel me moe. Iets dat een vakantie toch anders zou moeten zijn. Vandaag het laatste stukje. Het zonnetje is door gebroken. Via sms en tweet lezen we dat de small ships het behoorlijk voor hun kiezen hebben gehad en dat de Temptation in Yarmouth ligt vanwege de zeegang die er gisteren stond. Als we het er zo over hebben, dan zijn het er over eens dat we een goede beslissing hebben gemaakt om vroeg weg te gaan. Van al het onstuimige weer dat was voorspeld, hebben wij niets mee gekregen. Het zelfs wel iets harder morgen waaien.

De wind is ZW 2-3, de zeilen kunnen omhoog en met de zon die in sterkte aan het winnen is, zeilen we richting Zeelandbrug. Het is opkomend water. Oproep naar de brugwachter leert dat er 15,5mtr vrije ruimte is. Moet kunnen, nieuwe mast, enige onrust ontwikkelt zich aan boord. Voor de zekerheid de snelheid eruit en de motor bij, en dan blijkt er nog meer dan voldoende ruimte over te zijn... Ik blijf dit spannend vinden, ook al gaat 10min. later de brug open. Opvallend is dat boten die korter zijn, voor de brug blijven wachten. Hierna ruime wind / voordewind de Oosterschelde af richting sluis. Ondertussen opruimen, inpakken en in het zonnetje zitten, napraten over wat er allemaal is gebeurd en hoe we het hebben beleefd. Dit is er wel een voor de boeken.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBrug - Mast??(klik voor grote foto)

Sluis nemen gaat deze keer snel, nauwelijks te wachten om daarna een overvolle Grevelingen op te varen en door te steken naar Herkingen. Van verschillende kanten worden we begroet als we de haven binnenvare, beetje als thuis komen.

Na het schoonmaken en douchen is ook de vrouw van Kees aan boord gekomen, ook blij dat hij weer terug is, en zitten nog een tijd te praten om daarna met lach en traan afscheid van elkaar te nemen. Ik heb ook nog wel iets te doen cq. te verwerken...

Onderstaand een beeld van de gevaren track. Een leuk driehoekje als je het zo ziet. In totaal 439Nm gevaren.

Log begin: 505,06 Nm
Log eind: 522,8 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)