Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • apr 22, 2019
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Het laatste stukkie huiswaarts

Het laatste stukkie huiswaarts

 geplaatst
  • jun 12, 2011

Thuisreis, het laatste stuk van de Roompot naar Herkingen.

Deel op  


Het laatste stukkie huiswaarts

Onrustig en slecht geslapen, voel me moe. Iets dat een vakantie toch anders zou moeten zijn. Vandaag het laatste stukje. Het zonnetje is door gebroken. Via sms en tweet lezen we dat de small ships het behoorlijk voor hun kiezen hebben gehad en dat de Temptation in Yarmouth ligt vanwege de zeegang die er gisteren stond. Als we het er zo over hebben, dan zijn het er over eens dat we een goede beslissing hebben gemaakt om vroeg weg te gaan. Van al het onstuimige weer dat was voorspeld, hebben wij niets mee gekregen. Het zelfs wel iets harder morgen waaien.

De wind is ZW 2-3, de zeilen kunnen omhoog en met de zon die in sterkte aan het winnen is, zeilen we richting Zeelandbrug. Het is opkomend water. Oproep naar de brugwachter leert dat er 15,5mtr vrije ruimte is. Moet kunnen, nieuwe mast, enige onrust ontwikkelt zich aan boord. Voor de zekerheid de snelheid eruit en de motor bij, en dan blijkt er nog meer dan voldoende ruimte over te zijn... Ik blijf dit spannend vinden, ook al gaat 10min. later de brug open. Opvallend is dat boten die korter zijn, voor de brug blijven wachten. Hierna ruime wind / voordewind de Oosterschelde af richting sluis. Ondertussen opruimen, inpakken en in het zonnetje zitten, napraten over wat er allemaal is gebeurd en hoe we het hebben beleefd. Dit is er wel een voor de boeken.

Brug - Mast??, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Brug - Mast??
(klik voor grote foto)

Sluis nemen gaat deze keer snel, nauwelijks te wachten om daarna een overvolle Grevelingen op te varen en door te steken naar Herkingen. Van verschillende kanten worden we begroet als we de haven binnenvare, beetje als thuis komen.

Na het schoonmaken en douchen is ook de vrouw van Kees aan boord gekomen, ook blij dat hij weer terug is, en zitten nog een tijd te praten om daarna met lach en traan afscheid van elkaar te nemen. Ik heb ook nog wel iets te doen cq. te verwerken...

Onderstaand een beeld van de gevaren track. Een leuk driehoekje als je het zo ziet. In totaal 439Nm gevaren.

Gevaren mijlen

Logboek begin505,06 Nm
Logboek eind522,8 Nm
Afgelegde afstand17 Nm

Gerelateerde artikelen

Zeilen met Pasen

Zeilen met Pasen

Een zonnige Pasen voorspeld en de boot is net weer te water gegaan en daarmee een mooi......

Lees verder
De 8 Uur van de Oosterschelde

De 8 Uur van de Oosterschelde

8 uur zeilen op de Oosterschelde, zoveel mogelijk mijlen maken over vooraf bepaalde rakken en......

Lees verder
Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Nog een mooie zeildag als we van St. Annaland naar Herkingen vertrekken. De vakantie zit er bijna......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie