Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
31 mei 2011 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2816 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Relax dagje Ramsgate

Dagje overblijven in Ramsgate.

Relax dagje Ramsgate

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportHaven Ramsgate(klik voor grote foto)

Je zou verwachten dat na zo'n tocht, je toch een gat in de dag, of tenminste in de ochtend zou slapen. Niets is minder waar; ik was rond half 7 NL-tijd (is half 6 BST) klaar wakker. Het zonnetje schijnt al. Sporttenue aangetrokken om een stukje te gaan hardlopen. Zit nog steeds in een opbouwende fase van 2-3 minuten hardlopen en een minuut wandelen. Maar tot op heden nog steeds pijnloos en dat geeft me goede hoop voor het bezoek aan de orthopeed.

Bij terugkomst staan er eieren met bacon op me te wachten. Heerlijk ontbijten aan boord. Hierna een poosje zitten schrijven en daarna met elkaar een stukje wandelen. Zelf vind ik Ramsgate een leuk stadje om doorheen te lopen, karakteristieke pandjes, het wijdse uitzicht en de levendigheid.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportSchipperskerkje(klik voor grote foto)

De lekkage van de buiskap gaan we proberen te dichten met een speciaal daarvoor bedoelde spray met bijbehorende prijs (GBP12,50). Als ik terugkom van een wandeling zijn ze aan boord bezig de buiskap helemaal schoon te maken. Dit maakt het al een heel ander gezicht. Als het regenbuitje voorbij is en de kap weer droog is, is het een kwestie van de kap inspuiten. Natuurlijk is de spuitbus net niet voldoende om de hele kap te doen. Dak en zijkant zijn gedaan, dat zijn toch de belangrijkste delen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportSommen maken(klik voor grote foto)

The Royal Temple Yachtclub is zo'n typisch oud-Engelse yachtclub waar je als bezoeker welkom bent voor een glas en om een schrijfsel in het gastenboek te maken. Hier bespreken we de verschillende opties voor de komende dagen. Vrijdag willen we aan een mooring in Sheerness of Queensborough liggen om zaterdagochtend de Thames op te gaan. Duidelijk is wel dat we niet twee dagen aan een mooring willen liggen; met zijn vieren voor twee dagen op zo'n kleine ruimte is misschien wat veel van het goede. Na lang overleg en gepuzzel met getijden, besluiten we een dagje Dover te doen, weer terug te komen naar Ramsgate en vandaar vrijdag naar het begin van de Thames te varen. Ter besluit nog een glas laf Engels bier om daarna naar de boot te gaan.

Blijkbaar nog wat slaap in te halen, vroeg naar bed en beetje lezen.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)