Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
09 apr 2011 |
Logboek,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 3385 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Stoeien met een Hanse 320

Zwerven over de Grevelingen en 'stoeien' met een Hanse 320.

Stoeien met een Hanse 320

Mooi weer, de afleiding zoeken om niet teveel met de marathon van morgen bezig te zijn en dan helpt het mij om de dag op het water door te brengen. Er staat nog nauwelijks wind. Met een kop koffie in de hand de geul uit, koersend naar de Hals.

De wind trekt iets aan en is variabel qua richting. Aardige gelegenheid om met een Hanse 320 een niet-afgesproken wedstrijd te zeilen. Het duurt even we bij elkaar in de buurt zijn. dit komt vooral door een wispelturige wind die ervoor zorgt dat de volledige breedte van deze, toch al smalle geul, nodig is om verder te komen. We wisselen in BB- / SB-situaties, dan heeft hij weer voorrang en omgekeerd. Het lukt langzaamaan om er voorbij te komen en een voorsprong uit te bouwen. Net voorbij de Veermansplaat BB uit. Ik ben benieuwd of hij volgt; de 320 steekt dieper dan de 311 en kan naar mijn idee niet door het geultje vlak boven de plaat.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportRoute(klik voor grote foto)

De wind is inmiddels aangetrokken tot 17knts en mijn plan om de smalle doorsteek naar Brouwershaven te maken, laat ik varen. Om de Archipel richting Brouwershaven en langs een schare Optimistjes weer richting haven. Boot loopt probleemloos 6,5 to 6,8knts, ze snijdt soepel door het water en het hekwater ruist. Een heerlijk geluid.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportZicht over haven(klik voor grote foto)

Terug in de haven de windex vastzetten, de radarreflector vastzetten en met een biertje in de kuip genieten van de ondergaande zon. Genoten van deze dag en mijn gedachten kunnen verzetten.

Log begin: 47,07 Nm
Log eind: 66,59 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)