Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
20 jan 2011 |
Binnenboord, Onderhoud,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 4704 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Kussens vermaken

Onderzijde kussens luchtiger maken.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportKussens-1(klik voor grote foto)

Alle kussens aan boord zijn van alcantara met aan de onderzijde katoen. In de punt en hondenkooi heb ik onder de kussens een materiaal gelegd waarmee meer beluchting onder de kussens kan plaatsvinden. De hoeveelheid vocht die je 's nachts verliest is zoveel, dat de onderzijde doorgaans toch drijfnat is. Nu is katoen niet een materiaal dat makkelijk vocht afvoert en daarom besloten om de onderzijde te vervangen voor gedipt gaasdoek (PVC gecoat Gaas 235gr/m2, Zwart).

Degene die mijn logboek een beetje volgen weten dat ik al eerder de naaimachine ter hand heb genomen om verstelwerk te doen, bijv. het herstellen van de lazy jacks. Ik dacht, als ik dat kan, dan kan ik die onderzijde ook wel vervangen. Met hier en daar wat hulp over het stikken van gaasdoek, ben ik aan de slag gegaan. Eerst alles lostornen, de katoenen lap als mal gebruiken, ruimer aftekenen, knippen en dan spelden. Weer passen, constateren dat er ruimte in het doek overblijft t.o.v. het kussendoek, opnieuw spelden en weer meten, net zolang totdat het onder de naaimachine kan.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportKussens-5(klik voor grote foto)

Ik heb meermalen de vraag gehad hoe ik nou aan een naaimachine ben gekomen. Na het overlijden van een familielid, kreeg ook ik de vraag of ik nog iets zou willen. Nu vind ik dit een lastige vraag en heb met de gedachten over de naaimachine ook wel even rondgelopen. De hilariteit bij de nabestaanden was groot toen ik vertelde dat ik haar naaimachine graag wilde. Ik denk dat zij ook erg gelachen zou hebben om het idee dat ik haar naaimachine nu gebruik.

Over het resultaat ben ik meer dan tevreden en kijk er naar uit om te ervaren hoe het zich aan boord houdt. In het fotoalbum zijn er meer foto's te zien.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)