Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
30 jan 2011 |
Logboek,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 3085 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Bijzondere ontmoeting

Eerste tocht op een koude januaridag.

Bijzondere ontmoeting
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportRijp over strekdam(klik voor grote foto)

De afgelopen dagen kenmerkte zich door een stralende zon, strak blauwe hemel, lopend windje en kou, net een paar graden boven nul. Fraai zeilweer, tot de zondag aanbrak en van al dat fraais niet meer over was, behalve de kou. Eerst nog even het andere bemanningslid ophalen.

Een kachel aan boord is luxe, vind ik. Maar wel een die het aan boord op dagen als deze comfortabel maakt. Bij een kop koffie wachten tot de kajuit een behaaglijke temperatuur heeft en overleggen wat we gaan doen. Het is dan vooral welk zeil we willen uitrollen; als we getweeën zijn, kunnen we ook tamelijk luie zeilers zijn, daarom alleen op de fok weg. Het grootzeil blijft ingepakt.

Voor het eerst sinds twee maanden gaan de trossen weer eens los. Tussendoor wel gezeild, maar dat was niet op mijn eigen boot. En dat is toch anders. Eerst maar eens voorgloeien en dan de startknop. Spannend moment na zolang niet te hebben gedraaid. Maar probleemloos, even een stottertje en dan een tevreden geluid van deze drie cilinder. Eenmaal uit de box valt op dat het log niks aangeeft. Het wieltje zit vast. Bizar dat kokkeltjes en andere aangroei zo vlak naast het vlak gaan zitten dat in een paar lagen anti-fouling staat.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBruinvis(klik voor grote foto)

Als we een stukje gezeild hebben en rond de Mosselbank zijn, klinkt daar ineens een bekend geluid. Het geblaas van de plaatselijke bruinvis. We een leuke begroeting zo op mijn eerste zeildag op de Grevelingen. Geruime tijd blijft hij (zij?) rond de boot zwemmen, schiet van links naar rechts (natuurlijk, van BB naar SB) en ondertussen filmen we en maken foto's. Zonder handschoenen is dat vreselijk koud. Tijd om terug te gaan naar de haven en na te genieten, tezamen met een Juttertje. Mooie dag geweest met weer een bijzondere ontmoeting.

Log begin: Nm
Log eind: 6,29 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)