Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
01 nov 2010 |
Zeilen, Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2406 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Weekend zwerven door Zeeland - 4

Door de mist huiswaarts.

Weekend zwerven door Zeeland - 4

Het is vochtig, buiten als binnen en ook nog eens mistig. Buiten dan. Op ons gemak ontbijten en dan de haven uit. We hebben de hele weg stroom tegen, dus het maakt niet zoveel uit hoe laat we vertrekken.

Eenmaal op de Oosterschelde valt op hoe dicht de mist is. Zekerheidshalve maar de route plotten en een paar extra ogen boven houden. Gelukkig is het niet druk op de Oosterschelde, maar ja het hoeft er maar een te zijn die je mist... Ook de misthoorn maar eens tevoorschijn halen. Rustig varen we langs de boeienlijn. Eerst aan BB en dan haaks oversteken om langs SB-wal verder te gaan. Het oversteken is wel spannend, je hoort nauwelijks iets aankomen en zien is er al helemaal niet bij. Boeien verschijnen op het laatste moment, net als vrachtschepen. Op de AIS zien we wel dat er aan groot verkeer aankomt, maar horen of zien doen we ze niet. Rustig motoren we verder. Pas ter hoogte van Bruinisse wordt het lichter en het zicht snel beter.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportGevaren track(klik voor grote foto)

Nog even de sluis door en dan havenwaarts. Dit valt tegen; de basculebrug draait niet. Uiteindelijk liggen we drie te wachten alvorens we geschut worden. De tijd gebruiken we om de boot schoon te maken tot we om 16.45u de sluis invaren.

Als we in de haven kunnen we terugkijken op een paar heerlijke dagen. De nadagen van het seizoen brengen soms heel mooie zeildagen en vooral dat het een stuk rustiger op het water is. Ik kan daar in ieder geval erg van genieten.

Log begin: 1559,8 Nm
Log eind: 1576,2 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)