Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • apr 22, 2019
  • feb 8, 2017
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Weekend zwerven door Zeeland - 4

Weekend zwerven door Zeeland - 4

 geplaatst
  • nov 1, 2010

Door de mist huiswaarts.

Deel op  


Weekend zwerven door Zeeland - 4

Het is vochtig, buiten als binnen en ook nog eens mistig. Buiten dan. Op ons gemak ontbijten en dan de haven uit. We hebben de hele weg stroom tegen, dus het maakt niet zoveel uit hoe laat we vertrekken.

Eenmaal op de Oosterschelde valt op hoe dicht de mist is. Zekerheidshalve maar de route plotten en een paar extra ogen boven houden. Gelukkig is het niet druk op de Oosterschelde, maar ja het hoeft er maar een te zijn die je mist... Ook de misthoorn maar eens tevoorschijn halen. Rustig varen we langs de boeienlijn. Eerst aan BB en dan haaks oversteken om langs SB-wal verder te gaan. Het oversteken is wel spannend, je hoort nauwelijks iets aankomen en zien is er al helemaal niet bij. Boeien verschijnen op het laatste moment, net als vrachtschepen. Op de AIS zien we wel dat er aan groot verkeer aankomt, maar horen of zien doen we ze niet. Rustig motoren we verder. Pas ter hoogte van Bruinisse wordt het lichter en het zicht snel beter.

Gevaren track, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Gevaren track
(klik voor grote foto)

Nog even de sluis door en dan havenwaarts. Dit valt tegen; de basculebrug draait niet. Uiteindelijk liggen we drie te wachten alvorens we geschut worden. De tijd gebruiken we om de boot schoon te maken tot we om 16.45u de sluis invaren.

Als we in de haven kunnen we terugkijken op een paar heerlijke dagen. De nadagen van het seizoen brengen soms heel mooie zeildagen en vooral dat het een stuk rustiger op het water is. Ik kan daar in ieder geval erg van genieten.

Gevaren mijlen

Logboek begin1559,8 Nm
Logboek eind1576,2 Nm
Afgelegde afstand17 Nm

Gerelateerde artikelen

Zeilen met Pasen

Zeilen met Pasen

Een zonnige Pasen voorspeld en de boot is net weer te water gegaan en daarmee een mooi......

Lees verder
De 8 Uur van de Oosterschelde

De 8 Uur van de Oosterschelde

8 uur zeilen op de Oosterschelde, zoveel mogelijk mijlen maken over vooraf bepaalde rakken en......

Lees verder
Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Nog een mooie zeildag als we van St. Annaland naar Herkingen vertrekken. De vakantie zit er bijna......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie