Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
22 sep 2010 |
Zeilen, Logboek,  |
gregor |
Nog geen reacties | 1974 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Zonnig zeildagje

De laatste stralende septemberdag?

De laatste septemberdagen trekken voorbij, met tussen de buien door een prachtig zonnige dag, net iets minder wind dan je eigenlijk zou wensen, maar wel met een heel aangename temperatuur. Vandaag was zo'n dag.

Aan boord gekomen eerst de kranen herstellen; de leertje waren versleten. Ik verkeer nog in de staat dat je leertjes kunt kopen. Bij de lokale ijzerwarenwinkel werd dat idee snel om zeep geholpen en was het volgens hen alleen maar mogelijk om een nieuw 'huis' te kopen à €7,75 Keer twee maar €15,50 Beetje veel om een lekkende kraan te repareren. Dus de volgende dag in alle vroegte naar de lokale loodgieter getogen, probleem voorgelegd en een kwartier later met nieuwe leertjes de winkel uitgelopen. O ja, dit kostte slechts €3,20

Maar goed, de 'huizen' zaten behoorlijk vast en alleen met veel kracht en een weinig geweld waren deze eruit te draaien met als gevolg dat een messing huis enigszins ovaal was geworden. Wat te doen? In de bankschroef voorzichtig geprobeerd het weer rond te krijgen zodanig dat het draaiende deel er soepel in zou kunnen draaien. Na enig hobbyen draaide alles weer soepel, konden de kranen in elkaar en was er water! En niet veel later koffie.

Snel de boot los, geul uit en de zeilen op. Met de weinige wind (ZZW 5-10knts) glijdt de boot soepel door het water en loopt ze in op de Aquarius. Beetje dichtbij sturen en nog even nakletsen over het afgelopen weekend. Mooie zeilwedstrijd gehad en over de uitslag zijn wat gemengde gevoelens…

Ter hoogte van Veermansplaat gaat het roer om om terug te gaan richting haven. Vanavond trainen. Op de terugweg zet de wind nog even door. De tijd vliegt. Eenmaal binnen het zout van de boot wassen en weer huiswaarts.

Heerlijk zonnige zeildag gehad. Was weer erg genieten.

Log begin: 1441,1 Nm
Log eind: 1455 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)