Afscheid van de theekan


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • dec 6, 2019
  • Binnenboord
  • Gregor Gregor
Afscheid van de theekan | Koffie, Koffiekan,

Afscheid van de theekan

 geplaatst
  • sep 10, 2010

of eigenlijk de koffiekan....

Deel op  


Afscheid van de theekan

De Koffiekan..., Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
De Koffiekan...
(klik voor grote foto)

Na ruim zes jaar heb ik deze week afscheid genomen van de thermoskan waar 'thee' opstond en koffie in ging. Wat is er nou zo bijzonder aan om hier iets over te schrijven? Ik zal dat uitleggen.

Als liefhebber van koffie wilde ik ook op de vorige boot, de Sonnevis, verse koffie. Bij de opening van de Sligro in Voorburg werden koffie- en thee- thermoskannen uitgereikt. Op zich niets bijzonders, behalve dat het een aardig presentje is en ik had bedacht dat ik met een apart koffiefilter hier prima koffie mee kon zetten. Deze kan, waarvan werd gezegd dat ie op de Sonnevis in de weg lag, heeft er al die jaren voor gezorgd dat ik koffie kon zetten en deze lekker warm bleef. Hier is, ook op Uisge Beatha, altijd met veel plezier gebruik van gemaakt.

Tijdens de vakantie van deze zomer waren er dagen dat het behoorlijk stuiterde en tijdens een van die dagen stuiterde de theekan uit de wasbak vandaan, ging door de kajuit om uiteindelijk hardhandig op de vloer te belanden en daar uit elkaar te springen. Dit was te repareren, maar duidelijk was wel dat het rubber zijn beste tijd had gehad. Tijd voor een nieuw rubber of een nieuwe kan.

De Sligro verkoopt deze kan nog steeds, maar losse onderdelen gaan niet verder dan de dop. Een rubber wordt niet los geleverd. De verkoper liet weten dat als je enige tijd niet bent geweest, je wordt uitgenodigd terug te komen en als presentje krijg je dan.....een koffiekan. Feit wil dat ik lange tijd niet was geweest en zonder brief kreeg ik toch een nieuwe kan. Maar ja, ik had gezegd dat ik 'm als koffiekan gebruik en daarom kreeg ik er ook een met 'koffie' erop. Dat zal wel even wennen zijn...


Gerelateerde artikelen

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Geheel onverwacht kreeg ik een heel leuke vraag van HISWA-RAI of zij een artikel van mij mogen......

Lees verder
Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder
Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Het rondje zeilen om Engeland, Schotland en Ierland in cijfers en een overzicht van de route met......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie