Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
10 sep 2010 |
Binnenboord,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 31 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Afscheid van de theekan

of eigenlijk de koffiekan....

Afscheid van de theekan

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportDe Koffiekan...(klik voor grote foto)

Na ruim zes jaar heb ik deze week afscheid genomen van de thermoskan waar 'thee' opstond en koffie in ging. Wat is er nou zo bijzonder aan om hier iets over te schrijven? Ik zal dat uitleggen.

Als liefhebber van koffie wilde ik ook op de vorige boot, de Sonnevis, verse koffie. Bij de opening van de Sligro in Voorburg werden koffie- en thee- thermoskannen uitgereikt. Op zich niets bijzonders, behalve dat het een aardig presentje is en ik had bedacht dat ik met een apart koffiefilter hier prima koffie mee kon zetten. Deze kan, waarvan werd gezegd dat ie op de Sonnevis in de weg lag, heeft er al die jaren voor gezorgd dat ik koffie kon zetten en deze lekker warm bleef. Hier is, ook op Uisge Beatha, altijd met veel plezier gebruik van gemaakt.

Tijdens de vakantie van deze zomer waren er dagen dat het behoorlijk stuiterde en tijdens een van die dagen stuiterde de theekan uit de wasbak vandaan, ging door de kajuit om uiteindelijk hardhandig op de vloer te belanden en daar uit elkaar te springen. Dit was te repareren, maar duidelijk was wel dat het rubber zijn beste tijd had gehad. Tijd voor een nieuw rubber of een nieuwe kan.

De Sligro verkoopt deze kan nog steeds, maar losse onderdelen gaan niet verder dan de dop. Een rubber wordt niet los geleverd. De verkoper liet weten dat als je enige tijd niet bent geweest, je wordt uitgenodigd terug te komen en als presentje krijg je dan.....een koffiekan. Feit wil dat ik lange tijd niet was geweest en zonder brief kreeg ik toch een nieuwe kan. Maar ja, ik had gezegd dat ik 'm als koffiekan gebruik en daarom kreeg ik er ook een met 'koffie' erop. Dat zal wel even wennen zijn...

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)