Wachten op het tij in Ramsgate


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • jan 20, 2020
  • jun 13, 2012
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Wachten op het tij in Ramsgate | Ramsgate

Wachten op het tij in Ramsgate

 geplaatst
  • aug 3, 2010

Rustdag in Ramsgate om morgen door te gaan naar Queenborough.

Deel op  


Wachten op het tij in Ramsgate

In alle vroegte wakker. Waardoor? Boegschroeven! Er staat geen spat wind in de haven en het lijkt er wel op alsof een deel van de bootjesvaarders alleen kunnen wegvaren met veel boegschroefgeweld. De ‘goedkope' uitvoering, daarvan draait de schroef alleen links- of rechtsom en de duurdere variant, daar gebeurt dat geleidelijk, maar dan nog! Kortom, welgeteld 4,5u geslapen.

Vannacht de boot naast een andere NL boot gelegd en nu een groot deel van de haven is vertrokken, verhalen wij de boot naar dezelfde plek als waar ik zo'n twee weken geleden lag. Heerlijk rustig aan een vingersteiger en niemand die ertegenaan komt te liggen. Best luxe in een drukke haven als deze.

Vandaag een dagje over in Ramsgate om morgen naar de monding van de Theems te vertrekken. Bij de havenmeester informatie ingewonnen hoe dit aan te pakken. En passent wordt er gmeld dat overnachten in St. Katharina's marine een Duidelijk is wel dat het niet in een tij kan, maar er een overnachting nodig is in Queenborough. Op het terras maar eens sommen gaan maken. De stroom rond North Foreland vuurtoren giert met 1.2 – 2.1knts, maar de stroom naar Queenborough willen we graag mee hebben. Na enig gepuzzel besluiten we te vertrekken op LW Sheerness. Dan hebben we de 10Nm rond de vuurtoren de stroom tegen, maar we krijgen ‘m mee naar Queenborough. Vanaf daar is het de volgende dag met LW vertrekken en dan 45Nm de Theems af.

De dag door nog een beetje zwerven door het stadje, bootschappen (!) doen en een uurtje mijn ogen dicht.

Wakker geworden van de rumoerigheid in de haven. Tijd om mijn hoofd naar buiten te steken. Praatje met de buurman die morgen dezelfde tocht gaat maken, alleen hij verkiest de route vlak langs de kust en over de zandbanken. Hij is bekend in deze contreien. Eerst maar eens zien wat het weer gaat brengen; de voorspelling voor woensdag zijn niet zodanig om er enthousiast van te worden: ZW 21knts ruimend.

Daisy als we over het getij aan het praten zijn: “Nadenken over welke richting de waterstroming uitstaat, is best een luxe in het leven.”

's Avonds Indiaas gegeten bij Saffron. Deze zit in de Harbour street. Wederom erg smaakvol en zeker een aanrader.


Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2019

Wat cijfers over 2019

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en fitnessjaar....

Lees verder
Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Geheel onverwacht kreeg ik een heel leuke vraag van HISWA-RAI of zij een artikel van mij mogen......

Lees verder
Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie