leestijd
  • 1 min.
 geplaatst
  • feb 24, 2019
 categorie
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
 auteur
  • GregorGregor
Verwaaid in Ramsgate

Verwaaid in Ramsgate

 geplaatst
  • aug 4, 2010

Een verwaaide rustdag...

Deel op

Verwaaid in Ramsgate

Er loeit ergens een sirene en dat gaat de hele dag en nacht door. Nu bij de westelijke wind is het geluid heel nadrukkelijk te horen. Vroeg wakker, te vroeg naar mijn zin. Eerst maar eens een paar kilometer hardlopen en daarna ontbijten.

Ik kreeg via mijn site een aardig bericht van iemand die reageerde op het feit dat ik het lastig vind om de tracks van WinGPS over te zetten naar Google Earth. Een bruikbare tip. Dank aan de afzender!

Bij diverse koppen koffie het vaarplan geprobeerd rond te krijgen om morgen naar Londen te vertrekken. Vandaag is de verwachting ZW 4-5Bft ruimend NW 5-7Bft. Niet echt aantrekkelijk om Ramsgate te verlaten. Hierin worden we gesteund door onze buren die, hoewel zeer bekend in dit gebied, er ook voor kiezen een dag verwaaid te liggen. Voor deze vakantie wordt het mijn eerste.

De dag doorgebracht met mensen kijken vanaf het terras, een zeil wisselen, zien hoe een Belg geruime tijd is bezig geweest een extra spring te leggen (eerst om de reddingstrap heen. Niet tevreden. Dan om de steigerpaal heen. Niet tevreden. Misschien gewoon een bolder op de steiger nemen.... Ja, dat is het. Duim omhoog en beiden weer naar binnen), bootschappen gedaan, gelezen en zo verstrijkt de dag op een relaxte manier.

's Avonds koffie gedronken bij een espressobar aan de haven. Wie zegt dat de Engelsen geen espresso of cappuccino kunnen zetten, raad ik aan daar eens een bezoek te brengen. Heerlijk buiten op het terras gezeten onder de straalkachel (...). We willen best langer blijven zitten, maar morgen vertrekken we om half zeven, dus een paar uur slaap is wel nodig. Het streven is morgenavond in St. Katharina's marine te zijn.

 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie