Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
11 aug 2010 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2332 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Vanuit de Roompot naar de thuishaven

Met lichte schrik en een zonnige zeildag huiswaarts.

Vanuit de Roompot naar de thuishaven

Na een goede nachtrust met LW vertrokken. Bij de assistent havenmeester afrekenen. Ze vraagt de naam van de boot en na ik deze heb genoemd, zegt ze: “dat is zeker een naam is die door een kind is bedacht”, en daarbij refererend aan “jakkie bah” (...) Nog wel even de schrik bij het afrekenen: €23,80 (!) Als ik mijn schrik kenbaar maak, zegt ze dat het stroomgebruik er wel bij is inbegrepen... Om 11.00u varen we weg.

Met een lekker lopend windje gaan we richting de Zeelandbrug. Omdat het laagwater is, de brugwachter opgeroepen en hoor dat er 16.1mtr vrije hoogte is. Dat moet dus lukken; de eerste keer proberen stond er 15.9mtr vrije hoogte. Nu niet zelf aan het roer en dus de gelegenheid een foto te maken. Blijft toch een beetje spannend.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportPast wel...(klik voor grote foto)

Na het schadevrij passeren gaat de genaker erop en kruisen min of meer de Oosterschelde af richting sluis. Onderweg nog wel gehinderd door een zestal speedboten die het nodig vinden om op een zeer drukke Oosterschelde een wedstrijdje met elkaar te varen en gemakshalve vergeten dat het er voor zeillend verkeer bepaalde voorrangsregels gelden en vooral dat hekgolven tot gevaarlijke situatie leiden. Hier maar eens een melding van maken bij Post Wemeldinge waar ik direct bijval krijg van een naast varende beroepsschipper. Krijg natuurlijk een verwijtende opmerking van een die langs scheurende lui.

Nog even een overvolle sluis door en dan de box weer in waar we ook welkom worden geheten. Voelt ook wel vertrouwd hier weer aan te leggen. 's Avonds schuiven we aan voor een mosselmaal (en pizza) en enkele glazen. Een mooie afsluiting van een heel bijzondere ervaring, nl. met mijn eigen boot (of op eigen kiel) voor de London Bridge liggen. Dat zal niet de laatste keer zijn.

Log: 1376.8Nm (gevaren: 20.8Nm)

Het logboek van deze tocht staat hieronder. Helaas stond het logboek niet aan op de overtocht van Queenborough naar Zeebrugge.

De track die we gevaren hebben, ziet er als volgt uit. Door op deze link te klikken is het mogelijk detailinformatie van de track te zien zoals heading en speed.

Wat statistieken

  • Aantal gevaren mijlen (log): 384.1Nm
  • Langste tocht non-stop: 101.2Nm (Zierikzee - Ramsgate)
  • Aantal motoruren: 41.2h
  • Aantal liters diesel: ong. 35ltr

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)