Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • mrt 26, 2019
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Nachtelijke tussenstop in Zierikzee

Nachtelijke tussenstop in Zierikzee

 geplaatst
  • aug 1, 2010

Op weg naar Londen met een overnachting in Zierikzee.

Deel op  


Nachtelijke tussenstop in Zierikzee

Zondag einde middag vertrokken met een karrenvracht eten en drinken, voldoende om een weeshuis te voeden. 's Middags de route voor de tocht naar Londen uitgezocht en in de kaartplotter gezet. Het eerste deel gaat naar Ramsgate, daar ben ik nog geen twee weken geleden geweest- en dan door naar de monding van de Theems om daar vandaan met LW naar binnen te stromen. Heb nog niet helder of ik het met een tussenstop in Queenborough wil doen, of via Shoeburyness. In beide gevallen is het wachten aan een moring (boei in het water waar je min of meer aankunt vastleggen). De route naar Queenborough kan je ook weer op twee manieren volgen, nl. via de North Foreland vuurtoren naar South-en Gore Channel en vervolgens Four Fathoms Channel of iets noordelijker via de Medway river. Hier voer Michiel de Ruyter op 31 juli 1667 de ketting kapot. De engelsen noemen dit The Dutch Raid. Nog iets noordelijker kan ook, nl. door het Princes Channel.

De eerste route is er een langs ondieptes, zandplaten die verschuiven en zeer nauwgezet navigeren vraagt. De tweede is eenvoudiger. In mijlen maakt het nauwelijks uit.

Rond half 8 uit Herkingen weg en met een westelijke wind in rap tempo naar de sluis. Hier duurt het vervolgens een uur om geschut te worden en het laatste restje wind houdt het voor gezien voor vandaag.

Om 21.41 passeer ik de 1000Nm van dit seizoen. Best veel al.

Tegen 22.30u bij de Zeelandbrug. Nog twee uur doorvaren of in Zierikzee overnachten? Het wordt het laatste. De vereniging heeft geen plek meer, dus de boot vlak voor de bruine vloot gelegd en als vierde in de rij. Nog wel even een check of er boten zijn die nog voor half 7 willen vertrekken...

Log: 1005.6Nm (gevaren: 12.9Nm)

Gevaren mijlen

Logboek begin992,1 Nm
Logboek eind1005,6 Nm
Afgelegde afstand13 Nm

Gerelateerde artikelen

Toiletwaterlozing aangepakt

Toiletwaterlozing aangepakt

Artikel uit de Toerzeilen (feb. '19) over de stand van zaken rondom het lozen van toiletwater op......

Lees verder
Klapschroef schoonmaken

Klapschroef schoonmaken

Het blinkend schoonmaken van de Featherstream 3-blads klapschroef en op maat maken van een......

Lees verder
Wat cijfers over 2018

Wat cijfers over 2018

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en zwemjaar....

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie