Nachtelijke tussenstop in Zierikzee


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • jan 20, 2020
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Nachtelijke tussenstop in Zierikzee | Zierikzee, Ramsgate, Londen,

Nachtelijke tussenstop in Zierikzee

 geplaatst
  • aug 1, 2010

Op weg naar Londen met een overnachting in Zierikzee.

Deel op  


Nachtelijke tussenstop in Zierikzee

Zondag einde middag vertrokken met een karrenvracht eten en drinken, voldoende om een weeshuis te voeden. 's Middags de route voor de tocht naar Londen uitgezocht en in de kaartplotter gezet. Het eerste deel gaat naar Ramsgate, daar ben ik nog geen twee weken geleden geweest- en dan door naar de monding van de Theems om daar vandaan met LW naar binnen te stromen. Heb nog niet helder of ik het met een tussenstop in Queenborough wil doen, of via Shoeburyness. In beide gevallen is het wachten aan een moring (boei in het water waar je min of meer aankunt vastleggen). De route naar Queenborough kan je ook weer op twee manieren volgen, nl. via de North Foreland vuurtoren naar South-en Gore Channel en vervolgens Four Fathoms Channel of iets noordelijker via de Medway river. Hier voer Michiel de Ruyter op 31 juli 1667 de ketting kapot. De engelsen noemen dit The Dutch Raid. Nog iets noordelijker kan ook, nl. door het Princes Channel.

De eerste route is er een langs ondieptes, zandplaten die verschuiven en zeer nauwgezet navigeren vraagt. De tweede is eenvoudiger. In mijlen maakt het nauwelijks uit.

Rond half 8 uit Herkingen weg en met een westelijke wind in rap tempo naar de sluis. Hier duurt het vervolgens een uur om geschut te worden en het laatste restje wind houdt het voor gezien voor vandaag.

Om 21.41 passeer ik de 1000Nm van dit seizoen. Best veel al.

Tegen 22.30u bij de Zeelandbrug. Nog twee uur doorvaren of in Zierikzee overnachten? Het wordt het laatste. De vereniging heeft geen plek meer, dus de boot vlak voor de bruine vloot gelegd en als vierde in de rij. Nog wel even een check of er boten zijn die nog voor half 7 willen vertrekken...

Log: 1005.6Nm (gevaren: 12.9Nm)

Gevaren mijlen

Logboek begin992,1 Nm
Logboek eind1005,6 Nm
Afgelegde afstand13 Nm

Gerelateerde artikelen

Wat cijfers over 2019

Wat cijfers over 2019

Enkele cijfers over mijn zeil-, hardloop- en fitnessjaar....

Lees verder
Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Artikel "Dilemma's bij Solozeilen" door HISWA-RAI geplaatst

Geheel onverwacht kreeg ik een heel leuke vraag van HISWA-RAI of zij een artikel van mij mogen......

Lees verder
Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie