Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
08 aug 2010 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 3821 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Huiswaarts, eerst richting Queenborough

We gaan Londen weer verlaten

Huiswaarts, eerst richting Queenborough
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportLimehouse Marina(klik voor grote foto)

Lang en goed geslapen. Ruim een uur gaan hardlopen in de richting van Greenwich. De afstand was net te ver, dus op 0.00”.200' W teruggegaan. De rest van de ochtend gebruikt om te ontbijten, log te schrijven en de boot klaar te maken voor vertrek. Rond het middaguur gaan we richting sluis en verlaten deze aanbevelenswaaridge haven. Het is een zonnige dag met weinig wind. Dagje motoren???

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportVan Oost(klik voor grote foto)

Rond de nul-meridaan nog even spelen door van west naar oost te slingeren en bij de barrier weten we zeker dat het er voor nu op zit. Zeker de moeite waard om naartoe terug te gaan!

We beginnen de tocht met een weinig stroom tegen. Als we echter drie uur en 14Nm verder zijn, hebben we 2.8knts stroom mee. Een uur later staat er 4.7knts door het water en 8.4knts over de grond, dus 3.7knts stroom mee! Beter om nu niet aan de grond te lopen...

Bij het naderen van Greenwich spelen we nog even met de overgang tussen het oostelijk en westelijk halfrond door de slingeren, maar dan is daar toch het moment om naar het oostelijk halfrond terug te keren en na de Tidal Barrier te hebben gepasseerd laten we London achter ons en gaan richting Queenborough.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportNaar West(klik voor grote foto)

Aan het einde van de Theems moeten we SB uit voor Queenborough. Op de kaart bevindt zich een ondiepte die we ter hoogte van Nore Swatch kunnen afsnijden. Terwijl de een op de dieptegrafiek kijkt, die 200mtr vooruit kijkt, stuurt de ander en met net voldoende water onder de kiel draaien we Medway Channel in.

Op zoek naar een vrije mooring, zien we de Engelse buren uit Ramsgate liggen. We varen langszij, horen hoe geweldig de Swale was en dat zij nu onderweg zijn naar London. Ons wordt gevraagd hoe de heenreis is verlopen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportMoorings(klik voor grote foto)

We hebben geluk, er is nog een vrije mooring aan de SB-zijde van de rivier. Ik vaar een rondte om de mooring om de diepte te peilen en constateer dat we hier de nacht kunnen doorbrengen zonder vast te lopen. Hoewel het druk met bootje is, liggen we hier heerlijk rustig in de avondzon en genieten van een biertje. Ondertussen maken we de voorbereiding voor de lange tocht van morgen. Bij een ‘weermeisje' vraag ik per sms een weerbericht op. Kan geen internetverbinding maken. Het bericht dat ik krijg is het volgende:

Finder – Neeltje Jans/Oosterschelde: ma dag NNW 5knts met dip rond 14, nacht 9-12knts ZW (ldruk v 1019 - 1015). Di ochtend 13knts (vlagen tot 19knts) middag 9knts ZW naar WZW ldruk 1014 (nb di 23u 18knts). Alles half bewolkt geen neerslag.
Whitstable/Herne bay (dichtbij): ma ochtend 10knts Z middag/av 13knts (Z)ZW valgen tot 18knts llduk 1016 – 1012. Di ochtend 10knts ZW-WZW vlagen tot 16knts. Middag/av 9knts ZW vlagen tot 14knts. Ldruk 1012 – 1009. (half)bewolkt di av evt wat neerslag

Log: 1229.9Nm (gevaren: 33.2Nm) --> Zie hier het effect van stroom, de Distance Over Ground is, volgens het logboek, 40.78Nm.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)