Huiswaarts, eerst richting Queenborough


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 2 min.
  • okt 22, 2019
  • Logboek
  • Tochten
  • Gregor Gregor
Huiswaarts, eerst richting Queenborough

Huiswaarts, eerst richting Queenborough

 geplaatst
  • aug 8, 2010

We gaan Londen weer verlaten

Deel op  


Huiswaarts, eerst richting Queenborough

Limehouse Marina, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Limehouse Marina
(klik voor grote foto)

Lang en goed geslapen. Ruim een uur gaan hardlopen in de richting van Greenwich. De afstand was net te ver, dus op 0.00”.200' W teruggegaan. De rest van de ochtend gebruikt om te ontbijten, log te schrijven en de boot klaar te maken voor vertrek. Rond het middaguur gaan we richting sluis en verlaten deze aanbevelenswaaridge haven. Het is een zonnige dag met weinig wind. Dagje motoren???

Van Oost, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Van Oost
(klik voor grote foto)

Rond de nul-meridaan nog even spelen door van west naar oost te slingeren en bij de barrier weten we zeker dat het er voor nu op zit. Zeker de moeite waard om naartoe terug te gaan!

We beginnen de tocht met een weinig stroom tegen. Als we echter drie uur en 14Nm verder zijn, hebben we 2.8knts stroom mee. Een uur later staat er 4.7knts door het water en 8.4knts over de grond, dus 3.7knts stroom mee! Beter om nu niet aan de grond te lopen...

Bij het naderen van Greenwich spelen we nog even met de overgang tussen het oostelijk en westelijk halfrond door de slingeren, maar dan is daar toch het moment om naar het oostelijk halfrond terug te keren en na de Tidal Barrier te hebben gepasseerd laten we London achter ons en gaan richting Queenborough.

Naar West, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Naar West
(klik voor grote foto)

Aan het einde van de Theems moeten we SB uit voor Queenborough. Op de kaart bevindt zich een ondiepte die we ter hoogte van Nore Swatch kunnen afsnijden. Terwijl de een op de dieptegrafiek kijkt, die 200mtr vooruit kijkt, stuurt de ander en met net voldoende water onder de kiel draaien we Medway Channel in.

Op zoek naar een vrije mooring, zien we de Engelse buren uit Ramsgate liggen. We varen langszij, horen hoe geweldig de Swale was en dat zij nu onderweg zijn naar London. Ons wordt gevraagd hoe de heenreis is verlopen.

Moorings, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Moorings
(klik voor grote foto)

We hebben geluk, er is nog een vrije mooring aan de SB-zijde van de rivier. Ik vaar een rondte om de mooring om de diepte te peilen en constateer dat we hier de nacht kunnen doorbrengen zonder vast te lopen. Hoewel het druk met bootje is, liggen we hier heerlijk rustig in de avondzon en genieten van een biertje. Ondertussen maken we de voorbereiding voor de lange tocht van morgen. Bij een ‘weermeisje' vraag ik per sms een weerbericht op. Kan geen internetverbinding maken. Het bericht dat ik krijg is het volgende:

Finder – Neeltje Jans/Oosterschelde: ma dag NNW 5knts met dip rond 14, nacht 9-12knts ZW (ldruk v 1019 - 1015). Di ochtend 13knts (vlagen tot 19knts) middag 9knts ZW naar WZW ldruk 1014 (nb di 23u 18knts). Alles half bewolkt geen neerslag.
Whitstable/Herne bay (dichtbij): ma ochtend 10knts Z middag/av 13knts (Z)ZW valgen tot 18knts llduk 1016 – 1012. Di ochtend 10knts ZW-WZW vlagen tot 16knts. Middag/av 9knts ZW vlagen tot 14knts. Ldruk 1012 – 1009. (half)bewolkt di av evt wat neerslag

Log: 1229.9Nm (gevaren: 33.2Nm) --> Zie hier het effect van stroom, de Distance Over Ground is, volgens het logboek, 40.78Nm.


Gerelateerde artikelen

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Opstapper tijdens Rondje Engeland kijkt terug

Het laatste stuk van mijn zeiltocht rond Engeland stapt Roy op in Southampton en kijkt terug op......

Lees verder
Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Cijfers bij zeilen Rond Engeland

Het rondje zeilen om Engeland, Schotland en Ierland in cijfers en een overzicht van de route met......

Lees verder
Veiligheidsmaatregelen bij zeilen rond Engeland

Veiligheidsmaatregelen bij zeilen rond Engeland

In de aanloop naar mijn rondje Engeland, eigenlijk rond Groot Britannië en Ierland, heb ik......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

Visual Captcha