Wachten op HW


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • jul 16, 2019
  • jun 13, 2012
  • Logboek
  • Tochten
  •  Gregor
Wachten op HW

Wachten op HW

 geplaatst
  • jul 29, 2010

Rustige ochtend in Duinkerken en krappe plek in Blankenberge.

Deel op  


Wachten op HW

Na een stormachtige nacht redelijk uitgeslapen: om 08.00u opgestaan. Het wachten is vandaag op HW -1 (ongeveer 14.30u) om te vertrekken naar Nieuwpoort of Blankenberge, als tij en wind een beetje meezitten. Tot die tijd douchen (daarbij onderuitgegaan op de mooie maar spiegelgladde marmeren vloer), ontbijten, site bijwerken, door het stadje slenteren, eigenlijk gaat de tijd dan best snel.

Het weer boven land is bewolkter dan boven zee en als we buiten de pieren zijn, staat er een lekker windje waardoor het rif van gisteren eruit kan. Een fel zonnetje vergezelt ons. Koers ingesteld en al snel loopt de boot weer ruim 7knts SOG.

Sneller dan verwacht zijn we ter hoogte van Nieuwpoort. Het is dan 17.30u en hebben het tij nog mee. We varen door naar Blankenberge, waar we om 19.30u aankomen. Terwijl we binnenvaren zien we dat ons Franse gastenvlaggetje nog in het wand hangt... Hier maken we geen vrienden mee. Kijkend in de haven zien we dat we niet de enige zijn.

De haven is overvol en geen havenmeester die ons een plek kan wijzen. Eigenlijk niet zo'n zin om 4 dik te gaan liggen, tot ik een plekje aan de steiger tussen een zeilbootje en een vissersbootje zie. We passen er net aan tussen en dan zijn de stootwillen eigenlijk al teveel. Als de wind blijft zoals die nu is, nl. niks, dan liggen we hier prima.

Nog even de stad in voor een frietje en dan de boulevard op richting Velodrome. Wat is het hier allemachtig druk. Je kunt zo'n beetje over de hoofden lopen. In het wat rustigere deel vind je aan de linkerzijde het Velodrome, een circuit waar kinderen (en volwassenen) op de meest rare fietsen kunnen fietsen. Raar is dan, fietsen met een ovale wiel, scharnierpunten halverwege het frame enz. Maar helaas, bij aankomst gaat het net dicht. Mooie reden om nog eens voor terug te komen.

Om 22.00u is het bedtijd. De wekker loopt om 04.30u af. Niet het vroegst in deze vakantie, maar nog steeds wel erg vroeg.

Log: 940.66Nm (gevaren: 30.48Nm)


Gerelateerde artikelen

Eindelijk op weg van Lossiemouth naar Cromarty

Eindelijk op weg van Lossiemouth naar Cromarty

Rond Engeland zeilen begint iets weg te krijgen van rond Engeland motoren. Aanvankelijk zeilend......

Lees verder
Eerste bezoek aan een whiskydistilleerderij

Eerste bezoek aan een whiskydistilleerderij

Lig een soort van verwaaid in Lossiemouth, wacht op beter weer, soms alleen en breng mijn eerste......

Lees verder
Rustig tegen de kademuur in Lossiemouth

Rustig tegen de kademuur in Lossiemouth

Een paar dagen tegen de kademuur in Lossiemouth gelegen, tijd voor mezelf en om de omgeving te......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie 

Visual Captcha