Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
05 jul 2010 |
Zeilen, Logboek,  |
Gregor |
1 reactie | 2075 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Nederland - Brazilië

Onder zeil voetbal luisteren.

Nederland - Brazilië

Donderdag na een gezellig etentje in de stad, afgereisd naar Herkingen. Het is een prachtige zwoele zomeravond, een zoals je die vaker zou wensen. Tegen half elf aan boord, water ververst en de donkere avond in op zoek naar een plaats om te ankeren. De onverlichte geul is met de handheld kaartplotter (Geonav 4c) goed te volgen, maar een paar navigatielichten aan het eind (of begin) van de geul, zou niet misplaatst zijn.

Er zijn meer mensen op het idee gekomen om buitengaats te overnachten, want zie hier en daar beweegt er een ankerlicht op de deining die door de oostelijke wind wordt veroorzaakt. De Mosselbank rond en in de hoek van het betonde gebied voor het snelle verkeer, een plek gevonden om het anker te laten zakken. Eenmaal vast, nog een glas overheerlijke Chablis en dan slapen. Ben benieuwd of ik inderdaad slaap, het is de eerste keer dit jaar om achter het anker te slapen en ik blijf dan toch vaak in een soort van waakstand liggen.

Als vrijdagochtend de zon al vol in en op de boot staat, zie ik dat het al half tien is. Toch veel beter geslapen dan verwacht. Misschien toch de omgeving die heeft geholpen in slaap te komen. Een frisse duik als douche en moet de duikbril op nog eens onder de boot gekeken. De aangroei lijkt per week meer te worden. Nog een paar dagen en dan mag ze eruit. Afdouchen met de inmiddels verwarmde solardouche en daarna eieren bakken.

Rond het middaguur tijd om de zeilen te hijsen en richting de Hompelvoet te kruisen. Eigenlijk een deel van de Grevelingen waar ik te weinig kom terwijl het een heel leuk en ruim stuk is om te varen. Het is niet druk op het water en naarmate de middag vordert, wordt het steeds stiller op het water. Dit zal wel komen door de wedstrijd die straks wordt gespeeld: Ned-Bra.

De wind draait richting NW, een mooie koers voor de genaker en terwijl ik die klaar maak, klinkt ook het fluitsignaal voor de wedstrijd. De halve finale is begonnen. De commentatoren doen enthousiast verslag van een matige eerste helft. Zo is het dus geweest toen er nog geen tv was, zelf je beeld maken door de stem en met het verhaal dat je hoort. We (of zij?) gaan met een teleurstellende 0-1 de rust in. De vreugde neemt toe als het 1-1 wordt en als het 2-1 wordt klinkt het geluid van hoorns en toeters over het water. Weer eens wat anders dan het gezoem van die vuvuzela's. Geweldig om zo de wedstrijd te volgen, genaker op, het water stroomt lekker onder de boot door en ingespannen luisteren naar de wedstrijd. We zijn door!

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportAvondlucht(klik voor grote foto)

De donkere wolken doen geen recht aan de overwinning. Toch maar wat voorbereidingen treffen voor het naderend onweer. De wind trekt aan en met ruim 6knts glijdt UB schuin over het water richting haven. Wat een prachtige zeildag! De buien barsten los als ik van heerlijke lamsribbetjes zit te smikkelen. Blijf vannacht aan boord, morgen is het vroeg genoeg om terug te rijden.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)