Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
28 jul 2010 |
Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 3613 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Met gierende stroom naar Calais....

Prachtige zeildag en record verbroken.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBoulogne kathedraal(klik voor grote foto)

We kunnen uitslapen! Vanmiddag pas wegvaren om naar Calais alleen maar stroom mee te hebben. Om de ochtend toch min of meer zinvol te besteden, wandelen we na het ontbijt en een schone boot, door het stadje naar de kathedraal. De moeite van het bezichtigen zeker waard. Bijzonder zijn de muurtekeningen die, hoewel sommige gehavend, toch een mooi verhaal laten zien.

We verlaten Boulogne met een strak blauwe hemel en 14knts NW. Een prachtige zeildag en met gierende stroom richting Cape Gris Nez. Zo zelfs dat we op enig moment een snelheid van 10.4knts SOG en 8.9knts door het water halen, en dat met een rif in het grootzeil! We geven elkaar de hand! Ik kan mij niet herinneren eerder deze snelheid met haar te hebben behaald.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportCape Gris Nez(klik voor grote foto)

Na Cap Gris Nez rollen we op een voordewindse koers naar Calais. Het is zulk geweldig zeilweer dat we overleggen, mede o.b.v. een sms, om door te zeilen naar Gravelines of Duinkerken. Gravelines klinkt aantrekkelijk, maar daar kunnen we alleen bij +/- 2u HW naar binnen en die tijd zijn we voorbij. Blijf Duinkerken over. We verleggen de koers naar de haveningang van Duinkerken. Dit is dan nog 24Nm verderop, maar het weer ziet er nog goed uit en de vaart zit er goed in.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportCalais op afstand(klik voor grote foto)

Bij het naderen van Calais neemt ook het aantal veerboten toe dat onze weg kruist. Als we een veerboot uit Dover zien aankomen, dan is op de AIS duidelijk dat we op ramkoers liggen. We overleggen en varen door. Waarom? De veerboot verlegt zijn koers voor ons. Dit maak ik echt voor het eerst mee!

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportVoor de wind(klik voor grote foto)

Roy heeft een voorgevoel dat we op de verkeerde haveningang afstevenen. Dit klopt ook. Hmm, de haven van Duinkerken bestaat uit Port Quest en Port Est. Wij moeten Port Est hebben. Koers maar eens verleggen...

Met ruim 7knts blèren we tussen de pieren door richting de haven. Daar strijken we de zeilen en leggen we de boot in een te ruime box. Het is druk. De eerste druppels vallen en het is ook helemaal dichtgetrokken. Het duurt dan ook niet lang voordat het met bakken naar beneden komt. Dit is wel heel luxueus, een prachtige zeildag en als het gaat regen heerlijk beschut in de haven liggen.

Log: 910.18Nm (gevaren: 40.52Nm)

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)