Door de dag gesleept...


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • mei 27, 2024
  • jun 13, 2012
  • Logboek
  • Gregor Gregor
Door de dag gesleept... | Sleep

Door de dag gesleept...

 geplaatst
  • mei 17, 2010

Met bursitis aan boord en dan toch inspannende dingen doen...

Deel op  


Door de dag gesleept...

Na bewolkte dagen en een slijmbeursontsteking in mijn knie, kreeg ik een heel lief aanbod om mij naar de boot te rijden. Tja, daar hoef ik niet zo lang over na te denken, dus vertrokken we zondagochtend naar Herkingen.

Heel rustig eerst eens koffie gezet en omdat ik toch niet echt kan stil zitten, ondertussen besproken of we de gekochte gordijnrail gaan plaatsen; echt mooi vind ik 'm niet. Kunststof gordijnrail is best lastig te vinden. Aan de andere kant, schuin en strak tegen het plafond gemonteerd zie je die waarschijnlijk niet en wordt het oog toch afgeleid door de mooie gordijntjes die in de maak zijn.

Na dit klusje met een drankje in de kuip gezeten, gaat ineens de telefoon: Kees, of de havenmeester er is? Nee. Is het sloepje beschikbaar? Vast wel, maar niet zonder havenmeester. Wat is er aan de hand? Motor is er mee uitgescheden en ik zit ook nog vast in de geul.... Ok, ik kom je wel halen.

Vast in de geul, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Vast in de geul
(klik voor grote foto)

Boot losgegooid en richting geul. Lijntje overgooien, zeilboot die vlak voor ons omgaat, zelf vastlopen omdat ik door te weinig gang naar de buitenzijde van de geul wordt gedrukt, lijntje vast en trekken. Helaas, lijntje te kort. Langere lijn en door een rubber boot word ik naar het midden van de geul gedrukt. Gelukkig voldoende motorvermogen om de boot vlot te trekken en naar de haven te varen. En zo tuffen we de haven in, met het nodige bekijks...

Vast in de geul, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport
Vast in de geul
(klik voor grote foto)

Het laatste stukje naar de box, daar wordt de boot opgevangen en de box in getrokken. Balen dat de motor ermee is gestopt. Als ik even later bij hen aan boord stap, dan zijn de verstuivers er al uit gehaald en zien we dat er een verkoold is. Hoe kan dat? Gelukkig kunnen de verstuivers machinaal worden schoongemaakt en kunnen ook de filters worden vervangen. Heel vervelend dat dit aan het begin van het seizoen gebeurt.

Zo krijgt een rustige dag nog een onverwachte wending. Met het kapje open terug naar Den Haag en blij met deze dag!


Gerelateerde artikelen

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk......

Lees verder
Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie