Blog categories

BACK
17 mei 2010 |
Logboek,  |
Gregor
Nog geen reacties | 2583 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Door de dag gesleept...

Met bursitis aan boord en dan toch inspannende dingen doen...

Tags

Na bewolkte dagen en een slijmbeursontsteking in mijn knie, kreeg ik een heel lief aanbod om mij naar de boot te rijden. Tja, daar hoef ik niet zo lang over na te denken, dus vertrokken we zondagochtend naar Herkingen.

Heel rustig eerst eens koffie gezet en omdat ik toch niet echt kan stil zitten, ondertussen besproken of we de gekochte gordijnrail gaan plaatsen; echt mooi vind ik 'm niet. Kunststof gordijnrail is best lastig te vinden. Aan de andere kant, schuin en strak tegen het plafond gemonteerd zie je die waarschijnlijk niet en wordt het oog toch afgeleid door de mooie gordijntjes die in de maak zijn.

Na dit klusje met een drankje in de kuip gezeten, gaat ineens de telefoon: Kees, of de havenmeester er is? Nee. Is het sloepje beschikbaar? Vast wel, maar niet zonder havenmeester. Wat is er aan de hand? Motor is er mee uitgescheden en ik zit ook nog vast in de geul.... Ok, ik kom je wel halen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportVast in de geul(klik voor grote foto)

Boot losgegooid en richting geul. Lijntje overgooien, zeilboot die vlak voor ons omgaat, zelf vastlopen omdat ik door te weinig gang naar de buitenzijde van de geul wordt gedrukt, lijntje vast en trekken. Helaas, lijntje te kort. Langere lijn en door een rubber boot word ik naar het midden van de geul gedrukt. Gelukkig voldoende motorvermogen om de boot vlot te trekken en naar de haven te varen. En zo tuffen we de haven in, met het nodige bekijks...

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportVast in de geul(klik voor grote foto)

Het laatste stukje naar de box, daar wordt de boot opgevangen en de box in getrokken. Balen dat de motor ermee is gestopt. Als ik even later bij hen aan boord stap, dan zijn de verstuivers er al uit gehaald en zien we dat er een verkoold is. Hoe kan dat? Gelukkig kunnen de verstuivers machinaal worden schoongemaakt en kunnen ook de filters worden vervangen. Heel vervelend dat dit aan het begin van het seizoen gebeurt.

Zo krijgt een rustige dag nog een onverwachte wending. Met het kapje open terug naar Den Haag en blij met deze dag!

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)