Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
23 apr 2010 |
Logboek,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2829 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Bruinvis naast de boot

Op een rustige Grevelingen, bruinvis naast de boot gehad.

Bruinvis naast de boot

Donderdag, de dag begon bewolkt en met weinig wind (ZW, 4-8knts). Mooie dag om na de hectiek van de afgelopen dagen, mijn ontspanning aan boord te zoeken (en vinden).

Tijdens de koffie Kees en zijn vrouw op bezoek gehad, hun boot ging vandaag terug het water in en ik had nog wat van hem aan boord liggen. Zo langzamerhand komt ook wel weer het vertrouwde beeld van een gevulde haven terug; zo hier en daar zijn nog lege boxen, maar het merendeel is al wel weer gevuld.

Als we de geul uit zijn, dan constateren we dat we de enige varende boot zijn binnen het zichtsveld. Wat een rust. Al snel zijn we niet meer de enige en moeten we nog uitkijken dat we niet in elkaars vaarwater zitten. Heel ontspannen kruizen we door de Geul van Herkingen, lange slagen zonder al te inspannend te willen doen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportSpontane bezoeker(klik voor grote foto)

Als ik in de verte de schipper van een andere boot over zijn dek zie lopen, zie ik ineens ook het vinnetje van een tuimelaar boven water komen. Omdat we de rand van de geul hebben bereikt, maken we een klapje en zeilen richting de groene kant om niet veel later het inmiddels bekende geblaas te horen.  Ja hoor, daar is tie weer.

Het water is helder met weinig golven en daardoor is de bruinvis goed te zien. Hij (zij?) zwemt in hetzelfde tempo met ons mee, haalt adem, duikt onder om aan de andere zijde weer boven te komen. Af en toe een plaagstootje tegen het roer gevend. En zo hebben we een minuut of 20 de speelsheid van deze vis rond ons heen. Opvallend is dat ie tot halverwege de geul mee zwemt om daarna te verdwijnen. Intrigerend waarom juist daar.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportHeel dichtbij(klik voor grote foto)

Langzaam aan keren wij terug richting haven en kijken terug op een ontspannen middagje zeilen.

Meer foto's in het fotoalbum.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)