Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • apr 22, 2019
  • jun 13, 2012
  • Logboek
  •  Gregor
Bruinvis naast de boot

Bruinvis naast de boot

 geplaatst
  • apr 23, 2010

Op een rustige Grevelingen, bruinvis naast de boot gehad.

Deel op  


Bruinvis naast de boot

Donderdag, de dag begon bewolkt en met weinig wind (ZW, 4-8knts). Mooie dag om na de hectiek van de afgelopen dagen, mijn ontspanning aan boord te zoeken (en vinden).

Tijdens de koffie Kees en zijn vrouw op bezoek gehad, hun boot ging vandaag terug het water in en ik had nog wat van hem aan boord liggen. Zo langzamerhand komt ook wel weer het vertrouwde beeld van een gevulde haven terug; zo hier en daar zijn nog lege boxen, maar het merendeel is al wel weer gevuld.

Als we de geul uit zijn, dan constateren we dat we de enige varende boot zijn binnen het zichtsveld. Wat een rust. Al snel zijn we niet meer de enige en moeten we nog uitkijken dat we niet in elkaars vaarwater zitten. Heel ontspannen kruizen we door de Geul van Herkingen, lange slagen zonder al te inspannend te willen doen.

Spontane bezoeker, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Spontane bezoeker
(klik voor grote foto)

Als ik in de verte de schipper van een andere boot over zijn dek zie lopen, zie ik ineens ook het vinnetje van een tuimelaar boven water komen. Omdat we de rand van de geul hebben bereikt, maken we een klapje en zeilen richting de groene kant om niet veel later het inmiddels bekende geblaas te horen.  Ja hoor, daar is tie weer.

Het water is helder met weinig golven en daardoor is de bruinvis goed te zien. Hij (zij?) zwemt in hetzelfde tempo met ons mee, haalt adem, duikt onder om aan de andere zijde weer boven te komen. Af en toe een plaagstootje tegen het roer gevend. En zo hebben we een minuut of 20 de speelsheid van deze vis rond ons heen. Opvallend is dat ie tot halverwege de geul mee zwemt om daarna te verdwijnen. Intrigerend waarom juist daar.

Heel dichtbij, Uisge Beatha, Zeilen, Watersport

Heel dichtbij
(klik voor grote foto)

Langzaam aan keren wij terug richting haven en kijken terug op een ontspannen middagje zeilen.

Meer foto's in het fotoalbum.


Gerelateerde artikelen

Zeilen met Pasen

Zeilen met Pasen

Een zonnige Pasen voorspeld en de boot is net weer te water gegaan en daarmee een mooi......

Lees verder
De 8 Uur van de Oosterschelde

De 8 Uur van de Oosterschelde

8 uur zeilen op de Oosterschelde, zoveel mogelijk mijlen maken over vooraf bepaalde rakken en......

Lees verder
Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Nog een mooie zeildag als we van St. Annaland naar Herkingen vertrekken. De vakantie zit er bijna......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie