Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
28 dec 2009 |
Zeilen, Logboek, Onderhoud,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2471 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Laatste zeildag

Het zit erop voor dit jaar.

Laatste zeildag

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOverloop in aanbouw(klik voor grote foto)

Aan alles komt een eind, zo ook aan het zeiljaar 2009. Vandaag de laatste zeildag gehad op een nagenoeg windstille Grevelingen. Wat een tegenstelling met vorige week, toen het vroor, sneeuwde en hard waaide. Nu, 4-6knts wind, zacht voor de tijd van het jaar.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOverloop in aanbouw(klik voor grote foto)

Aan boord is het zeer behagelijk; de elektrische kachel heeft het op een temperatuur van 16gr gebracht met een luchtvochtigheid van 44%. Prima, mag iets koeler, maar dat is een kwestie van de thermostaat instellen.

Vanochtend kwam ook iemand die ik via het zeilersforum heb ontmoet. Hij is bezig om een wegneembare overloop te maken. De basisconstructie ziet er goed uit en nu was het passen om te zien of alles op lengte is, maar ook hoe je de overloop zo vastzet, dat hij niet meer beweegt en toch redelijk eenvoudig kan worden weggenomen. Bij het aantrekken van de overloop aan het middenoog (schootoog in het midden van de kuip) merkten we dat de vloer bewoog. Ehhh, niet echt wenselijk. Om dit op te lossen komt er aan de binnenzijde een U-profiel om zo een stijvere constructie te maken. Ik zal t.z.t. een aparte post maken over deze aanpassing.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportOverloop in aanbouw(klik voor grote foto)

Na de koffie eerst de grootzeilval vervangen voor een dunnere versie en vooral een rekvrije versie. De andere val had een centimeter of 10 speling bij het aanspannen. Tijd om het water op te gaan.

Van de wedstrijdcommissie de vraag gekregen of twee boeien voldoende diepte hebben om buiten de vaargeul te komen. Mooi iets om vandaag uit te zoeken. Gezien het lezend publiek laat ik achterwege welke het zijn. In ieder geval niet de boei op de foto ;-)

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportRustige Grevelingen(klik voor grote foto)

Het is drukker dan verwacht; we tellen wel vier boten. Met heb ik mondeling contact en delen we hoe rustig en lekker het eigenlijk is om op dit moment op het water te zijn. We drijven van elkaar weg en zo nemen we afscheid om ieder ons weegs te gaan.

De wind loopt er steeds verder uit, motor rustig bijgezet om het rondje langs de boeien af te maken en weer havenwaarts te gaan.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportG8(klik voor grote foto)

Nog een paar klusjes aan boord doen en dan is het mooi geweest voor vandaag, en dit jaar. Volgend jaar een nieuw seizoen met nieuwe mogelijkheden.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)