Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
20 dec 2009 |
Zeilen, Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2018 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Koud Hé

Vakantie! Zeilen?

Koud Hé

Zondag 20 december

Weerbeeld 20 december 2009(klik voor grote foto)

De laatste dagen het plan vormgegeven om een paar dagen te gaan zeilen. Dan is daar koning winter die ijs en sneeuw in het eten gooit. De afgelopen nacht is er weer sneeuw gevallen. Het weerbericht van Windguru voorspelt niet veel moois voor vandaag.

Besneeuwde kuip(klik voor grote foto)

De afgelopen nacht heeft het gesneeuwd, verschillende hoeveelheden over het land. Ik besluit te gaan en te kijken hoe het op de weg is. Dit blijkt hier mee te vallen. Arjen had al gebeld ook te gaan rijden. Eenmaal onderweg belt hij dat het sneeuwt en het zicht te slecht is door te rijden. Hij keert om. De weg waar ik rijd, daar is gestrooid en nog goed begaanbaar. Het laatste stuk naar Herkingen is meer besneeuwd en redelijk begaanbaar.

Avondrood(klik voor grote foto)

In de haven giert de wind door de masten en verstagingen. De sneeuw geeft een fraaie winterse aanblik. Aan boord begonnen om de elektrische kachel te testen op de walaansluiting. Ik ben niet zeker of het met de zekering op de walaansluiting gaat werken kreeg ik de tip om het eerst in een betaalde aansluiting te proberen alvorens het in de eigen aansluiting te proberen. Als het 'misgaat', dan ligt niet de zekering van de vaste aansluiting eruit, want het duurt wel even voordat deze dan weer is hersteld. De kachel heb ik op de 'zuinige' stand gezet en de zekering houdt. De aansluiting kan terug op de 'eigen' aansluiting.

Wel bijzonder om de enige aan boord te zijn, hier en daar het geluid spelende kinderen, het geluid dat de wind maakt en verder stilte en rust.

Maandag 21 december

Een goede nachtrust gehad, de sneeuw ligt er nog steeds en is ook bevroren. Een paar putsen met zoutwater zijn nodig om het ijs uit het gangboord te krijgen. Na een lekkere douche en ontbijt, diesel gehaald; de verwarming verbruikt ongeveer 0,5ltr/u. Een snelle rekensom leert, als je de Webasto de boot een paar graden boven het vriespunt wilt houden, er voor een week al gauw zo'n 80ltr diesel nodig is. Best prijzig... maar eens zien hoe het andere kacheltje uitpakt.

Uisge Beatha in de sneeuw(klik voor grote foto)

Telefoon! Arjen, het lampje van de accu blijft branden. Doorrijden, maar na een korte stop wil zijn auto nog maar moeilijk starten. Dus terug naar het punt van vertrek. Beiden balen we; de accu was de week ervoor vervangen en mogelijk dat het toch de dynamo is -met alle kosten en gedoe van dien- en ons zeiltochtje zit er niet meer in, iets waar we erg veel zin in hadden.

Het weer ziet er stralend uit en ik vind het niet verantwoord om alleen het water op te gaan. Daarom, boot leeghalen en ik ga ook huiswaarts. Hoe anders kan zo'n weekend lopen?

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)