Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • apr 22, 2019
  • General
  • Onderhoud
  •  Gregor
Stormy Weather

Stormy Weather

 geplaatst
  • nov 7, 2009

Terwijl de wind over de haven giert...

Deel op  


Stormy Weather

...snort binnen de kachel. De thermometer wijst 21graden. Het is behaaglijk en fijn om weer aan boord te zijn. Tussen de buien door de ophouder (of neerhouder) opgemeten en uitgerekend hoelang de gasveer moet gaan worden.

De haven ligt er verlaten bij. Vele lege ligplaatsen, boten die de winterstalling hebben opgezocht. Het stormt. De boot ligt afwaterend in het water en om te koken haal ik het cardanisch kooktoestel van zijn vergrendeling af. Het bungelt rustig heen en weer terwijl het pannetje met pasta erop staat.

Na het eten met de radio op de achtergrond, boek gelezen en op tijd naar bed. Het water klotst tegen de onderzijde van de boot en dan is het achterin een klankkast. Voorin liggen. Heerlijk dat ik daar keuze in heb.

Zaterdagochtend, het zonnetje doet een poging te schijnen en de wolken te verdrijven, maar helaas is dit van korte duur en begint te regen weer. De afgelopen nacht was het de storm die de overhand had, af en toe afgekoeld met een regenbui om daarna weer langs de masten verder te gieren.

Vanochtend bezoek gehad van iemand die mij wil helpen om een overloop op de boot te gaan maken. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor, alleen tussen de bank of over de volle breedte. Elke manier heeft ook zo zijn eigen oplossing voor het vastzetten en verdelen van de krachten die er op los gelaten gaan worden als de wind in het grootzeil drukt. Als er koffie gedronken is, gepraat en gemeten, nemen we afscheid. Hij gaat een prototype maken. Ik ben nieuwsgierig en blij dat iemand zo zijn hulp aanbiedt terwijl we voor elkaar onbekenden zijn. Gaat zeker vervolgd worden.


Gerelateerde artikelen

Fenderhoezen zelf maken

Fenderhoezen zelf maken

Fenderhoezen zijn er in vele uitvoeringen. Met een nieuwe donkerblauwe romp deze bescherming voor......

Lees verder
Toiletwaterlozing aangepakt

Toiletwaterlozing aangepakt

Artikel uit de Toerzeilen (feb. '19) over de stand van zaken rondom het lozen van toiletwater op......

Lees verder
Blauwe romp schilderen

Blauwe romp schilderen

Het schuren van de romp van Uisge Beatha is achter de rug en kan worden begonnen aan het......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie