Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
13 okt 2009 |
General,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2073 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Meetbrief eindelijk binnen

Boot is ORC gemeten, alleen heeft de meetbrief op zich laten wachten.

Meetbrief eindelijk binnen

In november 2008 is op een regenachtige dag de boot gemeten, vlak voor ze naar de winterstalling ging. Dit soort dingen gebeuren altijd als je je zeilen eigenlijk droog wilt houden.

Nadat alle zeilen en andere ballast van boord, worden de maten genomen van mast- en gieklengte, afstanden van de punt tot de mast, kortom overal gaat het meetlint langs. Nadenkertje is nog wel dat om het gewicht van de boot te meten de hoogte van het vrijboord wordt gemeten. Welke natuurkundige wet is hier op van toepassing??

De oorspronkelijke genaker is begin 2009 verkocht en een nieuwe is in het voorjaar besteld. Met de definiteive meetbrief zou worden gewacht tot dit zeil ook was gemeten dan hoefde de meetbrief niet meer te worden aangepast. Vervolgens verstrijkt er enige tijd, is er af en toe contact over de voortgang, kan de post mijn adres niet vinden en dan is daar de meetbrief. Wat blijkt, weegt de boot ruim 6 ton, waar ik altijd dacht dat het 3,75 ton was, heeft de boot een vleugelkiel, terwijl ik zelf heb gezien dat het een bulb is, efin niet goed. Blijkt dat de offset gegevens van een ander type Hanse zijn gevraagd, welke niet gelijk zijn aan de 311. Bij Judel & Vrolijk een nieuwe offset opgevraagd (door het Verbond) en valt medio oktober de nieuwe meetbrief in de bus.

Het blijkt dat, volgens opgave van het Watersportverbond, dat er maar twee Hanse 311's zijn gemeten, t.w. een in Italië en per 2008 een in Nederland...

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)