Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
28 sep 2009 |
Hardlopen,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 1727 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Wat doe je als het stralend weer is...

... dan ga je in het Utrechtse de Singelloop lopen.

Wat doe je als het stralend weer is...

Voor de tweede keer de Singelloop gelopen. Het is een stralende dag met een temperatuursverwachting van rond de 20graden. Wat is een ideale looptemperatuur, vraag je je af. Ik weet het niet, maar voor mij mag het een paar graden koeler zijn.

Bij vrienden afgesproken om daar de auto te stallen, om te kleden en vanaf daar met de fiets naar de Catherijnesingel te rijden. Al fietsend de stad in voel je de sfeer dat er iets staat te gebeuren in de stad; overal zijn mensen bezig om de weg af te zetten, stands op te bouwen.

Nummer (5716) opspelden nog even een warming up en dan als kippen in een kippenhok wachten tot het verlossende sein komt en we worden losgelaten. De omroeper geeft aan dat er 6000 recreantenlopers zijn! Best druk dus.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportAan het einde van zijn latijn(klik voor grote foto)

Dit blijkt al na de start als er ons na de Catherijnesingel de bocht door wringen. Weinig ruimte om in me ritme te komen, loop wisselend tussen de 13 en 11 km/u. De sfeer is geweldig, de muziek en al die mensen langs de kant die de lopers aanmoedigen. Dan nog de drinkwaterpunten die op eigen initiatief zijn neergezet; het is warm en het vocht gutst van m'n lijf. Met moeite ook elk punt gebruiken om maar een paar slokjes te nemen.

De laatste kilometers zijn loodzwaar en moet de snelheid bijna uit mijn lijf persen. Probeer rechtop te blijven lopen, maar dat valt niet mee. Een sprint over de laatste meters zit er dan ook niet in.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportUitslag Singelloop 2009(klik voor grote foto)

Bekaf en drijfnat kom ik in 51.04 min. over de finish. De bloemen die ik krijg vertederen. Met het ontvangstcommitee praten we na ondertussen doe ik een poging bij te komen van deze loop. Volgend jaar weer!

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)