Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
11 aug 2009 |
Logboek,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 3147 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Jupiter gezien

Abraham duurt gelukkig nog even, maar...

Jupiter gezien
Uisge Beatha, Zeilen, WatersportJupiter nearby the moon(klik voor grote foto)

...na een avond aan de steiger voor de sluis van Bru te hebben gelegen en de wolken opentrokken, was daar rechts van de maan de planeet Jupiter duidelijk te zien. Behoorlijk onder de indruk van deze ervaring. Een foto nemen was om meerdere redenen niet mogelijk (statief, tijdstip etc.). Misschien na mijn Yachtmaster Offshore ook Oceanmaster gaan doen...

21.01:   De Maan staat 2,2° ten noordwesten van Jupiter (-2,4m). De dichtste nadering vindt plaats op 5° onder de horizon en bovendien bij daglicht. Bekijk de samenstand rond 22:15 uur. Het tweetal staat dan in het oostzuidoosten, op een hoogte van ongeveer 6°, op een afstand van 2,3° van elkaar. De Maan is voor 99% verlicht. (bron: waarnemen.com)

Zaterdag het heeeeel rustig aan gedaan, nog wel gezwommen en gezeild, maar dat was later op de dag. Liggend voor de sluis gezien dat voor de zoveelste keer deze het weer niet doet. Dit terwijl er boten in liggen en de zon aardig brandt. Niet fijn. De schoot weer in oorspronkelijke staat teruggebracht. Detail, de 4:1 vertraging van de vioolblokken met een extra blok naar 5:1 gebracht, maar bij de stevige wind van gisterenavond was het het geen succes. Teveel wrijving over de blokken.

Zondag gespeeld met de genaker, hoewel nauwelijks wind en dat beetje dat er was, draaide alle kanten uit. Je vaart 70graden aan de wind, moet keren vanwege ondiepte, keert en vaart iets later weer 70graden aan de wind, alleen nu wel 180graden de andere kant uit. Zo zeilen we op en neer om daarna richting Mosselbank te gaan.

Bij het ronden van de Mosselbank trekt er een vlaag wind over die tot 20knts oploopt. Teveel voor de genaker. Met moeite haal ik deze binnen; mijn rechter onderarm werkt niet mee. Eenmaal binnen de fok uitgerold en we zeilen lekker verder terwijl we zien hoe veel boten het water afgaan richting haven...

Door een kleine onoplettendheid lopen we aan de grond, maar zijn al snel weer los en zeilen lekker verder terwijl het almaar rustiger wordt.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)