Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
04 aug 2009 |
Zeilen, Logboek, Onderhoud,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 1965 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Een onderkoeld weekend

Verschillende dingen gaan kapot.

Vrijdagavond aan boord, de dingen gedaan als je na een week weer aan boord komt. De avond ontspannen doorgebracht.

De koelkast is af fabriek slecht geïsoleerd, met als gevolg dat hij met grote regelmaat aanslaat, even draait en weer uitgaat. Omdat je er zo slecht bij kan, is het aanbrengen van extra isolatie bijna niet te doen. Probleem zit 'm ook in de deksel; een plaat board met een dun rubber randje. Als je een nieuwe rubber rand aanbrengt, dan komt de deksel hoger op het keukenblad te liggen. Niet echt fraai. Maar goed, zaterdagochtend bleek de koelkast niet meer aan te willen. Unit eruit gehaald, elektra doorgemeten, niks gevonden. Nieuwe unit is een dure grap, maar geen gekoelde drank en etenswaren is ook niet fijn. Maar eens bedenken wat hiermee te doen.

Rond lunchtijd komt Babette aan boord en na de brunch gaan we het water op. Het is lekker zeilweer, waait niet te hard... en kunnen zo een rondje om de Archipel maken. Het is vlagerig en op meerdere fronten onrustig.

Na het avondmaal bij B&N op de borrel en tot middernacht buiten gezeten. De zwoele zomeravonden zijn nog niet helemaal wat ik er van zou verlangen.

Zondagochtend: regen, 's nachts al begonnen. In de loop van de ochtend komt Thessa voor het jaarlijkse zeiluitje. Het weer klaart langzaam op en tot die tijd praten we over wat ons zoal bezighoudt. Om een frisse wind door ons hoofd te krijgen gaan we het water op en kruisen we op de fok richting Veermansplaat. Daar keren we om.

In de haven drinken we nog wat, nemen afscheid en ik ga vakantiefoto's van een tocht naar de kanaaleilanden bekijken. Hier komt o.a. het verhaal koelkast ter sprake. Zou de accu niet onder de drempelspanning zijn gekomen. Vreemd, want alle lampjes van de accuspanningsmeter branden. Walstroom erop, thermostaat aan en ..... draaien. Dit is frusterend. Maar goed, blij dat ik nog geen andere unit heb besteld :-)

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)