Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • apr 22, 2019
  • aug 22, 2017
  • Zeilen
  • Logboek
  • Onderhoud
  •  Gregor
Een onderkoeld weekend

Een onderkoeld weekend

 geplaatst
  • aug 4, 2009

Verschillende dingen gaan kapot.

Deel op  


Een onderkoeld weekend

Vrijdagavond aan boord, de dingen gedaan als je na een week weer aan boord komt. De avond ontspannen doorgebracht.

De koelkast is af fabriek slecht geïsoleerd, met als gevolg dat hij met grote regelmaat aanslaat, even draait en weer uitgaat. Omdat je er zo slecht bij kan, is het aanbrengen van extra isolatie bijna niet te doen. Probleem zit 'm ook in de deksel; een plaat board met een dun rubber randje. Als je een nieuwe rubber rand aanbrengt, dan komt de deksel hoger op het keukenblad te liggen. Niet echt fraai. Maar goed, zaterdagochtend bleek de koelkast niet meer aan te willen. Unit eruit gehaald, elektra doorgemeten, niks gevonden. Nieuwe unit is een dure grap, maar geen gekoelde drank en etenswaren is ook niet fijn. Maar eens bedenken wat hiermee te doen.

Rond lunchtijd komt Babette aan boord en na de brunch gaan we het water op. Het is lekker zeilweer, waait niet te hard... en kunnen zo een rondje om de Archipel maken. Het is vlagerig en op meerdere fronten onrustig.

Na het avondmaal bij B&N op de borrel en tot middernacht buiten gezeten. De zwoele zomeravonden zijn nog niet helemaal wat ik er van zou verlangen.

Zondagochtend: regen, 's nachts al begonnen. In de loop van de ochtend komt Thessa voor het jaarlijkse zeiluitje. Het weer klaart langzaam op en tot die tijd praten we over wat ons zoal bezighoudt. Om een frisse wind door ons hoofd te krijgen gaan we het water op en kruisen we op de fok richting Veermansplaat. Daar keren we om.

In de haven drinken we nog wat, nemen afscheid en ik ga vakantiefoto's van een tocht naar de kanaaleilanden bekijken. Hier komt o.a. het verhaal koelkast ter sprake. Zou de accu niet onder de drempelspanning zijn gekomen. Vreemd, want alle lampjes van de accuspanningsmeter branden. Walstroom erop, thermostaat aan en ..... draaien. Dit is frusterend. Maar goed, blij dat ik nog geen andere unit heb besteld :-)


Gerelateerde artikelen

Zeilen met Pasen

Zeilen met Pasen

Een zonnige Pasen voorspeld en de boot is net weer te water gegaan en daarmee een mooi......

Lees verder
De 8 Uur van de Oosterschelde

De 8 Uur van de Oosterschelde

8 uur zeilen op de Oosterschelde, zoveel mogelijk mijlen maken over vooraf bepaalde rakken en......

Lees verder
Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Huiswaarts na drie weken zeilvakantie

Nog een mooie zeildag als we van St. Annaland naar Herkingen vertrekken. De vakantie zit er bijna......

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie