Blog categories

BACK
09 jun 2009 |
Tochten,  |
Gregor
Nog geen reacties | 3633 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Terug in Herkingen

Nog een zonnig tochtje van de Roompot naar Herkingen.

Maandag 1 juni

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportWachten voor de Zeelandbrug(klik voor grote foto)

Heerlijk geslapen, op tijd op gestaan en al varend worden we door Douwe verwend op uitsmijters met spek! Langzaam trekt de lucht boven de Oosterschelde open motoren we richting Zeelandbrug alwaar een onverbiddelijke brugwachter ons tot na negen laat wachten om de brug te openen.

Bij een sterke stroom manoeuvreren we omzichtig richting brug. Is er toch zo'n M... die probeert zijn boot tussen mij en een andere boot te drukken. Door scherp sturen van Kees voorkomen we ternauwernood een aanvaring.

Tegen de nauwelijks aanwezige wind motoren we naar de sluis van Bruinisse, alwaar het megadruk is. Tijdens het kletsen we wat met Erik (Ras-Partout) en ruimen we alvast op.

Na de sluis halen we afstand (...) de sleutels bij Kees's vrouw op en varen de Grevelingen op. Verbazingwekkend genoeg staat er hier een mooi lopend windje. Door de enorme drukte valt ook meteen bij diverse boten op dat, zodra er een handeling aan boord moet worden uitgevoerd, er niet meer gekeken wordt of er nog iets aankomt, dat wellicht ook nog voorrang heeft, en men gewoon doorzet. Gelukkig ontwijken we dit alles en komen veilig en wel in Herkingen aan. Opruimen, laatste drankje, afscheid nemen en terugkijken op een geslaagde trip naar Lowestoft!

Logboek stand: 499Nm

De gevaren route

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)