leestijd
  • 1 min.
 geplaatst
  • feb 20, 2019
 gewijzigd
  • apr 1, 2017
 categorie
  • Zeilen
  • Logboek
  • Tochten
 auteur
  • GregorGregor
Wemeldinge - Herkingen

Wemeldinge - Herkingen

 geplaatst
  • mei 26, 2009

Veel zon en weinig wind.

Deel op

Wemeldinge - Herkingen

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportFraai bootje(klik voor grote foto)

Na een iets korter dan gewenste nacht, uitgebreid ontbeten. Vandaag alweer de laatste dag van ons zeilweekend. Maar, gelukkig mag ik woensdag me alweer klaarmaken om naar Lowestoft af te reizen.

De laatste spullen opgeruimd hebbend, vertrekken we richting Herkingen. Het is stralend weer, korte broek en t-shirt zijn gauw gevonden, maar wind is ver te zoeken. Al motorend gaan we de Oosterschelde op/over om na een paar uur varen en diverse koppen koffie, bij de sluis van Bru aan te komen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportThat is me(klik voor grote foto)

Hier is het een drukte van belang. Alles ligt schots en scheef te wachten terwijl er plek zat is om 3 - 5 dik langs de kant te liggen. Bij het invaren van de sluis levert dit ook de nodige onrust op. Door de assistent sluiswachters worden we naar een plaats gedirigeerd. Ik denk dat het handiger is als die jongens/meisjes ook een lijn aanpakken omdat het daar nogal eens mis lijkt te gaan.

Eenmaal op de Grevelingen: 12kn wind.... Maar goed, we zijn onderweg naar de haven en het is mooi geweest voor vandaag. Nog even opruimen, boot wassen een laatste biertje en dan huiswaarts. Een mooie afsluiting van een mooi/leuk/gezellig weekend!

Overzicht van de gevaren route

Gevaren mijlen

Logboek begin Nm
Logboek eind254 Nm
Afgelegde afstand254 Nm