Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
24 mei 2009 |
Zeilen, Logboek, Tochten,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 2057 keer bekeken. | Leestijd: 2 min.

Terugtocht naar Wemeldinge

Na een zonnig begin eindigen we nat in Wemeldinge.

Terugtocht naar Wemeldinge

Zaterdag 23 mei

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBlik op de overkant(klik voor grote foto)

We staan op, hebben uitgeslapen, met prachtig weer. Een bijna strak blauwe lucht met een stevige wind. Na het ontbijt besluiten we uit voorzorg een zeilwissel te doen. Nu alle tijd voor omdat we pas een uur voor HW (15.30u) de haven uit kunnen. Tot die tijd doen wa wat bootklusjes, bepalen de route terug en relaxen in het zonnetje.

De havenmeester, tevens sluiswachter, telt op de marifoon (ch 9) af tot het moment van openen van de sluisdeuren. Dit begint op 15min. en dan is de volgende 5min., terwijl er nog geen 10min. tussen heeft gezeten, nauwelijks 5min. Eenmaal buiten staat er nog zo'n 2kn stroom en duurt het nog 2,5u voordat we die gaan meekrijgen. We hijsen de zeilen en constateren dat de wind veranderlijk is en er helemaal aan het uitlopen is. Hoge wolken voorspellen ook slecht weer.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportDonkere luchten boven de Schelde(klik voor grote foto)

I.t.t. vrijdag, is het vandaag rustig met het vrachtverkeer. Dit geeft ook de gelegenheid om stukjes af te snijden terwijl de "stroom mee" in kracht toeneemt. Sommige boeien passeren we met ruim 8kn SOG. Nu vastlopen is geen feest. Ondertussen hebben we de zeilen gestreken en onze zeilpakken aangetrokken voor de naderende regen.. Niet veel later regent het ook.

Opnieuw gaan we de Schaar van Waarde over, echter nu zie ik de na de kardinale boeien de dieptemeter in rap tempo teruglopen. Als voorzorg zet ik de motor in zijn achteruit. De diepte loopt terug tot 20cm onder de kiel. Vreemd; op dat punt stuk zou volgens de kaart bijna 2mtr moeten staan.

Zonder verdere problemen naderen we de sluis van Hansweert en nemen daar de bakboordsluis. Met nog twee boten worden we geschut en na opening roept de sluiswachter, dat als we doorvaren hij wacht met het openen van de bruggen. Bij de brug liggen de andere vertrekkers uit Antwerpen te wachten en vol gas varen we op de brug aan. Nu we deze mee hebben, scheelt dat minstens een half uur in aankomsttijd en dus ook in de regen varen.

Om 20.30u leggen we aan in Wemeldinge. Verleggen op verzoek van de havenmeester nog eenmaal de boot en dan is het klaar voor vandaag. Uitgevaren en nat geregend. Bizar dat een dag die zo mooi begint, zonder wind en in regen eindigt. Hoe was het ook weer, "Komt wind voor regen...."

We eten pizza aan boord, brengen nog een bezoek aan de plaatselijke kroeg (gingen eigenlijk weg voor een ijsje) en liggen na twaalven in onze kooien.

Logstand: 237Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)