Blog categories

EBBM | dé webshop voor elektrische buitenboordmotoren
BACK
08 jan 2009 |
General,  |
Gregor |
Nog geen reacties | 1744 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Theorie Yachtmaster

Pittige theorie vanuit een praktische benadering.

Theorie Yachtmaster

De eerste leshoofdstukken heb ik doorgeworsteld. Een deel van de stof herken ik uit vorige opleidingen/cursussen, zoals TKN en VB-A. Ik ervaar het als heel inspirerend en wil heel graag steeds verder met een volgend hoofdstuk.

Het lastigste onderdeel van de cursus heb ik nu zo goed als afgesloten, nl. het deel over navigatie. Op waterkaarten met fictieve gebieden, overigens zeer realistisch, word je gevraagd allerlei navigatieopdrachten uit te voeren. Van het uitzetten een (relatief) simple kompaskoers zonder getijdenbeweging tot vaarplannen maken waar getij, stroom en drift in volle omvang terugkomen.

Ik volg deze cursus als zogeheten 'long distance learning'. Dit betekent dat ik alle het materiaal thuis gestuurd heb gekregen -twee ordners vol- het materiaal bestudeer, de opgevane maak en deze instuur. Dit gaat per mail. De tekeningen op de kaarten fotografeer of scan ik en stuur ik mee met de antwoorden. Het gecorrigeerde werk krijg ik doorgaans met een dag terug. Lekker snel. Bij vragen is de docent telefonisch e/o per mail bereikbaar.

Een denkertje. Komend vanaf zee op het noordelijk halfrond is het bij een aflandige wind doorgaans beter om over SB (Port tack) aan te komen.

Dit komt omdat de wind aan land doorgaans krimpt en je bijgevolg daar dan profijt van hebt door minder hoog aan de wind te hoeven zeilen.

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)