Toch niet de laatste zeildag en een bruinvis naast de boot


Pagina uit het logboek van Uisge Beatha

  • 1 min.
  • jun 15, 2024
  • nov 1, 2008
  • Logboek
  • Gregor Gregor
Toch niet de laatste zeildag en een bruinvis naast de boot |

Toch niet de laatste zeildag en een bruinvis naast de boot

 geplaatst
  • nov 1, 2008

Het leek erop dat het vorige week de laatste zeildag was, maar voor vrijdag was een zonnige dag voorspeld en daarom toch naar de boot.

Deel op  


Toch niet de laatste zeildag en een bruinvis naast de boot

Het is stil op de haven. De eenden nemen steeds meer bezit van de steiger, en poepen die ook vol, de havenmeester zie ik in zijn kantoor bezig en in de verte worden de boten het water uitgetakeld. Het is rustig op de Grevelingen.Â

Tijdens het zeilklaar maken probeer ik koffie te zetten alleen het vlammetje is wel erg laag. Zou het nu al te koud zijn voor het Camping Gaz?? Of is de tank gewoon leeg?? Het laatste blijkt het geval. Tijdens het zeilen de tank gewisseld en niet veel later gaat een heerlijke koffiegeur door de boot. Eigenlijk zijn er niet zoveel dingen lekkerder aan boord dan de geur van koffie en, niet te vergeten.., gebakken eieren met spek :-)

In een rustig gangetje gaat Uisge Beatha ruime wind richting Brouwershaven. We worden opgelopen door een andere verlaten zeilboot, maar..... ineens het blazende en zo herkenbare geluid geluid van een bruinvis. Geweldig! Ik blijf dit zo bijzonder vinden. Ze (hij) schiet van de ene kant naar de andere kant en af en toe een stootje tegen het roer. Het lijkt wel speelkwartier, dan weer voor de boot, dan er weer achter, dan weer links en dan weer recht. Zo denk ik haar te zien, en dan is ze weer weg. Een foto maken is er eigenlijk niet bij: battery is leeg en de camera op de telefoon, daar gaat een bruinvis niet op wachten ;-)

Gezien de tijd is Brouwershaven niet haalbaar en daarom leg ik aan bij Veermansplaat voor een lunch. Hier een paar uurtjes gelegen, genoten van de mooie luchten en de rust om daarna met een kabbelend windje terug te gaan naar Herkingen. Langzaam laat de zon zich vanachter de wolken zien en geeft een mooie gloed over wolken en water. De duisternis valt en al snel gaan de boordlichten aan en is UB de enige varende boot op de Grevelingen. Dat heeft toch ook wel iets. Gelukkig helpt mijn Geonav 4C om de boeien te vinden en de ingang naar de haven; ondertussen is donker.

Probleemloos terug in de box. Met het laatste water de afwas gedaan. Dit was dan echt de laatste zeildag, en vooral een heel mooie dag.


Gerelateerde artikelen

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Vanuit Burnham on Crouch naar Ramsgate Crossing Thames Estuary

Het is ook in deze haven gelukt om weer een klus aan de boot te hebben, omkleed met een leuk......

Lees verder
Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Met moeite weg uit Southwold richting Burnham on Crouch

Er zijn van die vertrekken die minder makkelijk zijn en je dat dan eigenlijk de hele tocht met je......

Lees verder
Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold-Getij-en een blauwe romp

Southwold, een mooi landelijk plaatsje waar een delivery skipper zijn boot niet kan aanleggen....

Lees verder


 Reacties

 Zijn benieuwd naar uw reactie