leestijd
  • 1 min.
 geplaatst
  • feb 20, 2019
 gewijzigd
  • okt 26, 2008
 categorie
  • Logboek
 auteur
  • GregorGregor
Laatste zeildag van het seizoen

Laatste zeildag van het seizoen

 geplaatst
  • okt 26, 2008

Nog even genieten van een mooie zeildag voordat de boot 8 november het water uitgaat.

Deel op

Laatste zeildag van het seizoen

Nog twee weken en dan gaat ze voor het winterseizoen het water uit en vandaag nog een mooie dag voordat het weer zondag omslaat. De windrichting is gunstig om de genaker erop te zetten. Dit seizoen er nauwelijks mee gezeild. met halve / ruime wind loopt ze makkelijk naar de 6.5knts. Heerlijk zonnetje en niet te koud. Op de Grevelingen is het rustig, een enkele boot die ook nog even de ruimte opzoekt. Ben wel benieuwd wat de uitbreidingen van de ligplaatsen voor drukte teweeg gaan brengen.

Youtube video from Uisge Beatha

Voor de Hompelvoet trekt de wind aan tot 15-16knts, net teveel voor de genaker. Overstag en aan de wind terug naar Herkingen.

Terug in de haven nog een poosje gelezen en besluit vannacht aan boord te blijven. Eten in Bruinisse; het restaurant bij de Marina heeft een beetje afgedaan, dan maar even rijden om naar een sfeervoller restaurant te gaan.

De nacht is onrustig verlopen. De wind trekt fors aan en staat dwars op de haven. Doe eigenlijk nauwelijks een oog dicht. En dan ook nog een uur langer slapen, maar helaas profiteer ik daar weinig van.

Wel lekker om nog even aan boord te zijn geweest. Na ontbijt richting huis.