Blog categories

BACK
24 aug 2008 |
Zeilen, Logboek, Tochten,  |
Gregor
Nog geen reacties | 1953 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Weer thuis

Het laatste deel van een drieweekse trip.

Om 7.15u gewekt door de bel van de sluis. Mooi moment om zelf te vertrekken. Wetend dat de sluis hier geopend wordt nadat je je via de bel op de wal hebt aangemeld, stap ik eerst over twee boten naar de steiger om me te melden. De sluis wordt klaargemaakt. Boot los, richting thuishaven en nog even genieten van het ochtendgloren. Ondertussen wordt ook de rest van de boot wakker.

Na de sluis neemt Joelle het roer en doe ik nog even mijn ogen dicht. Het zijn lange en vooral inspannende dagen geweest. Hoop dit weekend nog even wat rust aan boord te vinden voordat het werkend leven maandag weer begint.

Grote schoonmaak(klik voor grote foto)

Nog een sluis te gaan en ik zet de boot aan de grond. Dat was me dit jaar nog niet gebeurd. Direct achteruit slaan en probleemloos komt ze weer los. De nieuwe klapschroef is echt een verbetering t.o.v. van de 2-blads. De sluis bij Bru is druk, maar we kunnen vrijwel direct naar binnen.

Eenmaal in Herkingen voelt het ook wel als thuiskomen. Hier en daar een praatje tijdens het schoonmaken van de boot, wat dan ook niet echt opschiet, maar goed, dat heeft geen haast. Nog een laatste glas en ik breng Joelle naar Bruinisse alwaar we afscheid nemen.

Wat hebben we nu uiteindelijk afgelegd? In mijlen 868Nm. Rond de 200liter diesel verstookt met een prijs uiteenlopend van 1,19/ltr tot 1,45/ltr en minder gezeild dan gewild. Nu ook ervaren dat je als zeezeiler eigenlijk nog voordat je bent aangekomen, al met de terugreis bezig bent. Dit vooral door het weer ingegeven en eigenlijk zou een week langer meer ruimte en rust hebben gegeven.

Niet alle routepunten zijn even regelmatig geplot, maar het onderstaande plaatje geeft een aardig beeld van de afgelegde weg.

Log begin: 1630 Nm
Log eind: 1646 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)