Blog categories

BACK
18 aug 2008 |
Zeilen, Logboek, Tochten,  |
Gregor
Nog geen reacties | 1998 keer bekeken. | Leestijd: 1 min.

Heen en weer

Van Dronrijp via Harlingen naar Kornwerderzand en weer terug naar Harlingen.

De passantenhaven heeft voldoende beschutting geboden en rond negen uur gaan we richting Harlingen. Het waait nog steeds stevig door en het ziet er niet naar uit dat we verder dan Harlingen gaan komen. Misschien als de wind even rustiger wordt, dat Kornwerderzand haalbaar is. We zien het wel.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBinnenhaven Harlingen(klik voor grote foto)

Na een tocht door smalle kanalen komen we via de sluis in Harlingen en leggen aan in de binnenhaven, een tijdelijke plaats omdat we nog wel van plan zijn naar Kornwerderzand te gaan.

Na het eten van pannenkoeken in een 'ouderwetse' pannenkoekentent gooien we los om naar Kornwerderzand te gaan. Het komend weerbericht is constant: veel wind en in buien is kracht 10 mogelijk. Door de brug en richting de havenmond. Hier staat al een stevige deining. Eenmaal buiten de havenmond wijst de meter constant 40knts aan. Dit gaat het niet worden. Ik wacht op een komende golf en draai de boot rustig weer richting de havenmond. De boot houdt zich heel goed en ligt stabiel in het water. We melden ons weer en vragen nu een ligplaats in de haven. We blijven verder binnen. De haven opent zonder vragen de brug en we liggen weer veilig en wel binnen. Ik merk wel dat ik steeds makkelijker met dit soort weerssituaties overweg kan en me veel zekerder ben gaan voelen door de tijd heen.

Uisge Beatha, Zeilen, WatersportBinnenhaven Harlingen(klik voor grote foto)

's Avonds belanden we in het cafe 'De twee broertjes' waar we besluiten te eten. Naast ons zitten twee mannen waarmee we mee aan de praat raken. Een heeft een boot (Peer Gynt) uit de jaren zestig die speciaal voor dit gebied is gebouwd. Enige 'sterke' verhalen volgen over het zeilen op het Wad in de afgelopen dagen. Ik verhaal over ons nachtelijke ervaring, ter verwerking? Complimenten volgen :-)

Log begin: 1480 Nm
Log eind: 1490 Nm

Deel deze pagina


Reacties

Op dit artikel zijn nog geen reacties... Laat als eerste een reactie achter!

Klik om op dit artikel te reageren.
 Voeg een beoordeling toe voor deze reactie 
Opmerking titel:
Uw naam:
Uw E-mail adres:
Houd mij op de hoogte van nieuwe reacties op deze pagina:
Uw waardering:

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)
 

Deel deze pagina

Vraag of opmerking?

This is a captcha-picture. It is used to prevent mass-access by robots. (see: www.captcha.net)